مشاوره و راهنمای خرید
09188888534_09188888546_09188888957

تاریخچه سیستم عامل آندروید ؛ نسخه های آندروید و ورژن هایش

0 247
زمان مطالعه : 30 دقیقه

تاریخچه سیستم عامل آندروید ؛ نسخه های آندروید و ورژن هایش

اولین گوشی اندرویدی توسط شرکت اچ تی سی با همکاری تی موبایل .
در سال 2008 تولید شد.

تاریخچه سیستم عامل آندروید ؛ نسخه های آندروید و ورژن هایش . شرکت کوچک اندروید تا سال 2005 . در زمینه ی تولید نرم افزار و برنامه های کاربردی برای تلفن های همراه فعالیت می کرد .

در اوت 2005 . شرکت اندروید توسط گوگل خریداری شد و پس از افزودن اندروید به گوگل .

تیم اندروید فعالیت خود را در زمینه ی تولید سیستم عاملی برای تلفن همراه بر اساس هسته ی لینوکس شروع کرد. تاریخچه سیستم عامل اندروید « ANDROID. » در زبان یونانی به معنی ربات و یا انسان نما تعبیر می شود .

در انگلیسی به معنی سیستم عامل همراه است که توسط شرکت گوگل برای سایر گوشی ها و تبلت ها و تلویزیونها و برخی کامپیوترها و انواع پوشیدنی های دیجیتالی . طراحی شده است .

با همکاری سایر شرکت های سازنده که در ادامه به آنها اشاره شده است . بر روی دستگاه هایی هماهنگ با اندروید قرار داده می شود . اندروید بر اساس هسته ی لینوکس طراحی شده است.

 

 

Android

تاریخچه سیستم عامل آندروید

شرکت گوگل در سال 2007 . عنوان سیستم عامل متن باز را مطرح کرد . شرکت ها و کمپانی های زیادی در این اتحادیه عضویت داشتند . تعدادشان به 34 شرکت می رسید . از جمله ی این شرکتها میتوان به ال جی . سامسونگ . موتورولا . تی موبایل . اچ تی سی . اینتل و گوگل و…. اشاره کرد . 

تاریخچه سیستم عامل اندروید مانند ربات انسان نما طراحی شده است و تلاش دارد . تمام نیازمندیهای کاربرانش را رفع نماید و بسیار هم در این زمینه موفق بوده است . سیستم عامل شیرین اندروید بر حسب زبان برنامه نویسی جاوا « java » نوشته شده است .

جاوا یک زبان برنامه نویسی  شبیه به برنامه ++C است که در سطح گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد . از بهترین های  زبان برنامه نویسی می باشد.

 

هدف از سیستم عامل اندروید ی که آن زمان ارائه شد . تنها یک تلفن گوگلی نبود . بلکه این سیستم عامل پایه و اساسی برای هزاران گوشی است.

 

اندروید Android

زبان برنامه نویسی جاوا یک زبان شی گرا ست که از قابلیت های سطح پایین پشتیبانی نمی کند و مدیریت بخش حافظه را بطور خودکار انجام می دهد . این زبان برنامه نویسی به سیستم عامل خاصی وابسته نمی باشد و بر روی هر سیستم عاملی قابلیت اجرا را دارد .

بصورت متن باز می تواند در توسط شرکت های سازنده ی تلفن های همراه و تبلت و…استفاده شود. سیستم عامل گوگل با سایر شرکتها همکاری کرده و همیشه این همکاریها نتایج عالی در پی داشته است . در این صفحه می خواهیم تاریخچه ای از اندروید را با هم مرور کنیم .

ببینیم چگونه از اندروید 1.0 به اندروید 6 رسیده ایم . اندروید در طول 8 سال گذشته . مراحل رشد متعددی را پشت سر گذاشته است .

این سیستم عامل محبوب و دوست داشتنی در دنیای فناوری . روندی پرسرعت داشته و در تکوین و تکامل فناوری . هیچ سیستم عاملی چنین روند سریعی  را تجربه نکرده است .

اندروید در طول سه سال اخیر . نه  « 9 » نسخه ی مهم را عرضه کرده است . در سال 2005 . اندروید توسط گوگل خریداری شد . در آن زمان اندروید تنها شرکت کوچکی بود که مدیریت نرم افزار تلفن های همراه از جمله وظایفش بود . در سال 2007 گوگل اعلام کرد سیستم عاملی متن باز برای تلفنهای همراه تولید خواهد کرد .

سرانجام در سال 2008 اولین نسخه اندروید که نام ان نسخه یک بود و نام های خوشمزه به ان داده نشده بود عرضه و رونمایی شد.

اندروید متولد شد « تاریخچه سیستم عامل آندروید »

22اکتبر سال2008 همزمان با ارائه ی گوشی « G1 T-Mobile » سیستم عامل اندروید «1.0 android » متولد شد . این آغاز راه اندروید بود. آندروید « android» در ابتدای امر قابلیت های چندانی نداشت .

با اندروید امروزی بسیار تفاوت داشت مثلا فاقدبرنامه های پرکاربرد . قابلیت چندلمسی و ….بود. در ادامه به  ویژگی های اندروید 1.0 به طور مختصر اشاره می کنیم.

ویجت های صفحه

ویجت همان برنامه ی کوچک یا برنامک است و روی صفحه ی اصلی تلفن همراه نمایش داده می شوند و بدون نیاز به انتخاب آنها می توان اطلاعات کسب کرد . اما باز کرن و نمایش دادن ویجت اطلاعلات بیشتری در اختیار کاربران قرار می دهد . ویجت ها با فعال نمودن و روشن بودن گوشی فعال می شوند .

یکی از تفاوتهای اساسی اندروید با سایر سیستم عاملها در این است که اندروید از سایر ویجت ها به خوبی پشتیبانی می کند . از همان ابتدا نیز با سایر رقبای خود قابل مقایسه نبود . به علاوه اندروید قابلیت ایجاد ویجت را برای توسعه دهندگان را ارائه کرد.

پنجره‌ی اعلانات در تاریخچه ی سیستم عامل آندروید

گوشی G1 در واقع قابلیت اندروید« android» امروزی را نداشته اما سیستم اعلان اندروید معمولا در بالای صفحه ظاهر می شوند و یک تصویر یا یک متن کوتاه را به ما نشان میدهند .

در واقع هر اتفاقی که در گوشی رخ دهد مانند دریافت تماس و دریافت پیام و خالی شدن باتری و… هشداری از طرف سیستم عامل به کاربر داده می شود . این هشدار بر روی پنجره ای به نام پنجره ی اعلانات ظاهر می گردد .

اگر این پیام کوتاه یا تصویر که در بالای صفحه نمایش داده شده به سمت پایین کشیده شود اطلاعات بیشتری را  راجع به اعلان  نمایش داده شده به کاربر نشان میدهد . این اعلانها می تواند پیامک  یا تماس و هشدارها و سایر موارد باشد . هر چند که در اوایل . این گوشی بدون نقص نبوده است .

اما سیستم عامل اندروید اعلام کرد که تا به آن روز هیچ کدام از سیستم عاملها دیگر به این قابلیت دسترسی نداشته اند . تنها با کشیدن پنجره ی اطلاعات به سمت پایین.نوتیفیکیشنهای رسیده اعلام میشوند.

 

 

Android

 

« تاریخچه سیستم عامل آندروید » همگام سازی با جیمیل

جیمیل یکی از امن ترین و محبوب ترین سرویسهای پست الکترونیک است که امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد . جیمیل جهت یکپارچه سازی در دیوایس های مختلف از پروتکل های  IMAP و POP  پشتیبانی می کرد .

پروتکل IMAP مخفف و کوتاه شده ی عبارت « Internet Message Access Protocol » است که با استفاده از این پروتکل می توان به ایمیل های خود در بیش از یک مکان دسترسی داشته باشید . پروتکل POP کوتاه شده ی « Post Office Protocol » است و  یک پروتکل دریافت ایمیل است .

اما هیچ یک از این دو پروتکل پشتیبانی شده . توانایی به کار گیری و استفاده ازهمه ی  قابلیتها ی جیمیل را نداشتند . برچسب زدن و ارشیو جیمیل از جمله قابلیت های پشتیبانی نشده بودند.

اندروید 1.0 اولین سیتم عاملی بود که توانست این موضوع را به خوبی حل کند و یکپارچه سازی سیستم عامل اندروید و جیمیل را در اختیار کاربران  گوشی  G1  قرار دهد.

 

Android

 

 

فروشگاه بزرگ اندروید (android market)

درست است که در حال حاضر تصور یک گوشی هوشمند بدون یک فروشگاه آپ استور . سخت است . اما وقتی که « android» عرضه شد . در واقع آغازگر و شروع کننده ی انقلاب نرم افزارهای تلفن موبایل بود .

اندروید مارکتی که برای اولین بار طراحی شده بود شباهت چندانی به اندرورید مارکت امروزی ندارد و دارای تعداد انگشت شماری نرم افزار وبرنامه می باشد .

اندروید مارکت «android market» محیط ساده و رابط گرافیکی بسیار ساده دارد . در واقع اندروید مارکت مکانی است برای دانلود و نصب برنامه ها و بازیهای مورد علاقه ی خود که این مارکت بزرگ این امکان را برای کاربرانش فراهم کرده است.

Android

 

شیرین شدن دنیای اندروید در تاریخچه سیستم عامل آندروید

به روز رسانی های خوشمزه به سیستم اندروید « android» راه پیدا کرد . بله از این به بعد اندروید . نسخه های جدیدش را با نام یکی از شیرینی های محبوب نام گذاری می کنه .

این هم یک روش جدید برای افزودن شیرینی به دیوایس های اندروید . البته این نام گذاری به ترتیب حروف الفبا صورت گرفته است . و از حرف c شروع شده است.

اندروید 1.5 . کیک کوچولوی اندرویدی «Cupcake»

 به روز رسانی کیک کوچولوی خوشمزه « Cupcake android 1.5» در سال 2009 شش ماه بعد از اندروید 1.0 عرضه شد . این نسخه ی جدید اندروید همرا با گوشی HTC Magic منتشر شد . در واقع می توان اندروید 1.5 را  نقطه شروع برای اصلاح و بهبود عملکرد این سیستم عامل دانست .

نسخه ی « Cupcake » امکانات و قابلیت های  ضروری و مهمی به اندروید اضافه شد . تغییرات اعمال شده در اندروید 1.5 چندان چشمگیر نبودند و کاربر از ارتقا دادن نسخه ی 1.1 به نسخه ی 1.5 تغییرات ملموسی احساس نمی کرد اما ویژگی ها و قابلیت هایی به آن افزوده شد که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

 

android-1.5

 

صفحه‌ کلید مجازی « تاریخچه سیستم عامل آندروید »

جالب است بدانید کمپانی گوگل. اولین گوشی اندروید خود را بدون صفحه کلید مجازی عرضه و منتشر کرده است . صفحه کلید کشویی QWERTY . برای کاربران اندروید امکان تایپ را فراهم کرده بود .

در سال 2009   گوشی « HTC Magic » را با اندروید 1.5 « android 1.5» که دارای صفحه کلید مجازی بود منتشر کرد . خیلی جالبتر اینکه گوگل توانست امکان به کارگیری و نصب صفحه کلیدی دیگر را برای کاربران اندروید فراهم کند.

ویجت‌های قابل توسعه 

درست است که اندروید پشتیبانی خوبی از سایر ویجت ها به عمل می آورد . اما در واقع از سوی شرکت گوگل . SDK مربوطه برای توسعه ویجت ها وارد بازار نشده بود .

برنامه های شخص سوم . فاقد ویجت بودند . با اندروید 1.5 این مشکل نیز برطرف گردید و اکنون می بینیم که بسیاری از برنامه های ثالث از ویجت بهره می برند.

بهبود کلیپ‌بورد (Clipboard)

قابلیت کپی و پیست در اندروید 1.0 پیش بینی شده بود ولی نه به صورت گسترده . بلکه کاربر تنها می توانست کادرهای متنی و لینکها را کپی یا پیست کند .

قابلیت کپی کردن متنهای دلخواه وجود نداشت . در نسخه کیک اندروید کاربر می توانست در برنامه ی مرورگر متنهای دلخواهش را کپی نماید و در مکان دیگری پیست کند.

« تاریخچه سیستم عامل آندروید » ضبط و بازپخش ویدئویی

با توجه با اندروید 1.0 که امکان ضبط و پخش ویدئو را نداشت و یک نقص عمده محسوب می شد . « Cupcake » تلاش کرد که این نقص را برطرف نماید .

این قابلیت که هر چند خالی از اشکال نبود را به سیستم عامل 1.5 اضافه کرد . از جمله تغییرات دیگری که در اندروید  1.5 اعمال شده بود . انجام عملیات چندتایی و دسته جمعی در پست الکترونیک . حمایت و ساپورت  برنامه های یوتیوب و… بود.

طعم جدید پیراشکی در نسخه 1.6 اندروید « Donut »

پشتیبانی از CDMA

تغییرات اعمال شده در اندروید 1.6 شامل بهبودهایی میشد و امکان جدیدی را اضافه کرد . برای اولین بار در تاریخچه ی اندروید CDMA در نسخه ی « Donut » پشتیبانی شد . CDMA در واقع کوتاه شده ی « Code Division Multiple Access » است .

ارتباطات هر کاربر را  بوسیله ی اعداد تصادفی کد گذاری می کند . آنها را فیلتر یا به نوعی از آنها حفاظت می کند به طوری که فقط افراد حاضر در مکالمه  قادر به دریافت اطلاعات مکالمه می باشند.

صفحه نمایش « تاریخچه سیستم عامل آندروید »

از دیگر تغییرات اعمال شده در «android 1.6 »  بالابردن کیفیت وضوح صفحه نمایش است . بدین ترتیب اندروید  قادر شد صفحات نمایش با کیفیت و وضوح نمایش گوناگون تولید کند . اندروید تا قبل از این  نسخه تنها در گوشی هایی با صفحه نمایش  480 ×320  پیکسلی  ظاهر می شد . در نسخه ی « Donut »

این قابلیت به اندروید اضافه شد تا دنیایی از صفحات نمایش را بشناسد . انواع صفحه نمایش شامل این موارد میشوند .صفحات نمایش  QVGA « 320×240 » . WQVGA « 240×40 »  . HVGA  « 320 x 480 » . WVGA « 480×80 ».

 

ANDROID-1.6-DUNOT

« تاریخچه سیستم عامل آندروید » جستجوی کلی

جستجوی کلی « General search » از دیگر قابلیت های افزوده شده به اندروید نسخه ی « Donut » بود . که کاربر را قادر می ساخت . علاوه بر جستجو بر روی اینترنت .

بخشهای دیگری از گوشی خود را نیز جستجو کند ( اطلاعات تماس . پیامک ها . تنظیمات و…) و همچنین توسعه دهندگان اندروید و برنامه نویسان اندرویدی می توانستند . برنامه های خود را جزء برنامه های قابل جستجو قرار دهند.

زیباسازی و باز طراحی اندروید مارکت « تاریخچه سیستم عامل آندروید »

طراحی اندروید مارکت و زیبایی بی نظیر آن که با رنگهای سفید و سبز معروف اندروید زیباتر جلوه می کرد .

از دیگر تغییرات اندروید پیراشکی بود که فهرستی از برترین برنامه های هفته و برترین برنامه های رایگان و قابل خرید را برای کاربران به نمایش می گذاشت.

 

ANDROID-DONUT

 

افزودن قابلیت جدید به اپلیکیشن دوربین

تغییر در اپلیکیشن دوربین و ایجاد رابط کاربری راحت و هماهنگی دوربین با گالری از تغییرات دیگر این نسخه به شمار می رفت.

شیرینی خامه ای اندروید 2.0 « Eclair » چه مزه ای داره !

در اوریل سال 2009 . android2.0  بر روی گوشی Verizon نمایش داده شد . این نسخه بیشترین تغییرات را در خود داشت و اندروید را متحول کرد . هم از درون و هم از بیرون دستخوش تغییراتی اساسی شده بود .

ویژگی های جدید اضافه شده به اندروید 2.0 شامل این موارد می شد که به اختصار در مورد آنها توضیحاتی اراده می دهیم . پشتیبانی از اندازه و کیفیت صفحه نمایش  با اندازه های مختلف . اضافه نمودن رابط کاربر مرورگر و پشتیبانی از  HTML5 . برقراری تماس سریع . اضافه نمودن و در اختیار گذاشتن لیست تماس ها .

ارتقا دادن نقشه گوگل به نسخه ی  3.1.2  . پشتیبانی از Microsoft Exchange  برای همگام سازی  از طریق پست الکترونیک . پشتیبانی از فلش در اپلیکیشن دوربین .بهبود صفحه کلید مجازی .پشتیبانی از بلوتوث 1.2  است.

 

ANDROID-2.0-ELACIR

مایکروسافت اکسچنج (Microsoft Exchange)

پشتیبانی از Exchange مایکروسافت برای همگام سازی بهتر با ایمیل . که برای کاربران تجاری یک مزیت محسوب می شود. هم چنین دسترسی به حساب های متعدد ایمیل مانند جیمیل یا یاهو . از دیگر مزیت های این نسخه ی جدید به شمار می رود .

تقویم در اندروید 2.0 « شیرینی خامه ای » به روز رسانی شده است و ویژگی  های جدید و بهبود یافته ای به آن اضافه شده . همچنین کاربر را قادر به ثبت وقایع خاص . مانند تاریخ تولد و تاریخ سالگرد و… می کند و یادآوری و دیگر اطلاعات لازم را می توان بصورت هماهنگ و یکپارچه در تقویم ذخیره کرد .

هماهنگی و ترکیب با فیس بوک کاربر را به ماندن در این شبکه اجتماعی و برقراری تماس از طریق فیس بوک و سایر فعالیتها قادر می ساخت . این ویژگی های جدید اضافه شده به سیستم عامل اندروید در نسخه ی 2.0 . سیستم عامل اندروید را به یکی از رقبای سرسخت سایر سیستم عاملهای موجود در بازار تبدیل کرد.

پشتیبانی از حساب‌های چندگانه « تاریخچه سیستم عامل آندروید »

وارد کردن حساب های  الکترونیکی به صورت چندگانه در اندروید 2.0 ممکن شد و از این پس کاربران قادر بودن چندین حساب پست الکترونیکی خود را در یک ابزار وارد کنند و از هرکدام بصورت جداگانه بهره ببرند.از دیگر مزیت های اضافه شده

به اشتراک گذاشتن اطلاعات بین حساب الکترونیکی  و برنامه تماس های گوشی در این نسخه  در دسترس کاربران قرار گرفت.فیس بوک از جمله شرکت هایی بود که در این زمینه پیشتاز شد و از این موقعیت استفاده کرد.

قابلیت جهت یابی نقشه گوگل ؛ تاریخچه سیستم عامل آندروید

مهم ترین و برجسته ترین ویژگی اندروید 2.0 قابلیت جهت یابی نقشه ی گوگل بود .این برنامه از اطلاعات موجود در نقشه ی گوگل برای راهنمایی و هدایت کردن  کاربران  اندروید 2.0 استفاده می کرد . از قابلیت های دیگر این برنامه نمایش سه بعدی مسیر . راهنمای صوتی . اطلاعات ترافیکی . اطلاعات خیابانها و میدانها و… بود.

 

ANDROID-2.0-MAPS

 

دسترسی سریع به اطلاعات تماس

در این نسخه امکان دسترسی سریع به اطلاعات تماس ها از طریق نوار دسترسی سریع  به سیستم عامل اندروید اضافه گردید.

تاریخچه سیستم عامل آندروید . بازسازی برنامه مرورگر

طراحی مجدد برنامه ی مرور گر و هم چنین پشتیبانی از زبان HTML5 و تصاویر و ویدئو از امکانات و قابلیت های افزوده شده به این برنامه بود.افزودن نوار ابزار نشانی  و امکان بزرگنمایی صفحه با دو بار ضربه زدن بر روی صفحه از دیگر قابلیت های افزوده شده به این برنامه بود.

اندروید 2.1  با همان نام محبوب « Eclair»

این نسخه جهت رفع ایرادات و رفع نواقص موجود در اندروید 2.0 عرضه شد و البته ویژگی های جدیدی نیز به آن افزوده شد . اکنون قابلیت های اندروید 2.1 را با هم مرور می کنیم.

Wallpapers Live  همان کاغذ دیواری متحرک و دوست داشتنی

برای اولین بار این نسخه از اندروید قابلیت نمایش دادن تصاویر متحرک در پس زمینه را تعریف کرد. این ویژگی نظر بسیاری از کاربران را جلب نمود و بسیار پرطرفدار نیز بود. اکنون به جای تصاویر مرده و ثابت می شد از تصاویر زنده و متحرک در پس زمینه استفاده کرد.

اما این امکان انرژی زیادی مصرف می کرد و شارژ باتری را سریعتر کاهش می داد و شاید کسانی که میزان شارژگوشی برایشان مهم بود استفاده زیادی نداشت.

 

ANDROID-2.1

 

قابلیت تبدیل گفتار به متن « convert speech to text »  

قابلیت تبدیل گفتار به متن از دیگر ویژگی های اضافه شده به سیستم عامل اندروید 2.11 بود قابلیت « TTS » کوتاه شده ی عبارت « Text-to-Speech » است . که امکان خواندن متن و تبدیل آن به فایل صوتی را فراهم می کند در اندروید تعبیه شد وکاربران را قادر می ساخت که با گوشی تعامل داشته باشند .

به جای تایپ کردن روی دکمه ی میکروفن ضربه زده و متن دلخواهشان را با فرمان صوتی به گوشی وارد کند. تغییر در قفل صفحه نمایش  از دیگر تغییرات  اندروید 2.1 بود . به طوریکه با کشیدن آن به یک طرف گوشی را در حالت سایلنت قرار دهد و با کشیدن به طرف دیگر با باز نمودن قفل صفحه . از صفحه نمایش استفاده کند.

 

ANDROID-2.1-Text-to-Speech

 

اندروید 2.2 Froyo کوتاه شده ی عبارت «frozen yogurt»

در سال 2010 به همراه گوشی نکسوس وان «  Nexus One  » عرضه شد و اولین گوشی به روز رسانی شده توسط سیستم عامل 2.2 نکسوس وان بود.کمپای گوگل در این نسخه قابلیت ها و امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار داد . در ادامه برترین تغییرات ارائه شده از سوی اندروید  2.2 را مرور می کنیم.

 اندروید به عنوان اکسس پوینت« access point »

پشتیبانی از اشتراک گذاری اینترنت  و استفاده دیوایس ها و پلتفرم های نزدیک از اینترنت  پلتفرم مجهز به اندروید 2.2. اندروید در نسخه ی فوریو به شما امکان می دهد که گوشی خود را به یک اکسس پوینت وای فای تبدیل کنید و به سایر ابزارهای دیگر به صورت بی سیم اینترنت بدهید.

 

تاریخچه ی اندروید

 

سرعت بالای اندروید 2.2 در تاریخچه سیستم عامل آندروید

اندروید فوریو پنج برابر از اندروید 2.1  سریعتر است. و این سرعت به خاطر استفاده از کامپایل پویا می باشد . کامپایل درجا و پویا  کوتاه شده ی عبارت   « Just-in-time Compilation» است و روشیست که زمان اجرای برنامه های کامپیوتری را ارتقا می دهد البته برنامه هایی که  مبتنی بر کد ماشین مجازی هستند . به این ترتیب اندروید فوریو سریعترین مرورگر موبایل را نیز دارد.

فلش 10,1 . تاریخچه سیستم عامل آندروید

پشتیبانی از فلش  نسخه 10.1 در اندروید 2.2 از قابلیت های مهم این نسخه به شمار می رود . نسخه ی 10.1 فلش بصورت اختصاصی ویژه ی موبایل طراحی شده است.و این قابلیت  از تفاوت های ویژه ی سیستم عامل اپل با اندروید است.

نصب اتوماتیک برنامه های اپدیت شده

اندروید فرویو این امکان را برای کاربران فراهم کرد که بدون نیاز به اتصال گوشی به کامپیوتر  برنامه ها واپلیکیشن های دانلود شده را  از طریق وای فای  بر روی گوشی خود نصب کنید.

نسخه ی 2.3 به همراه شیرینی زنجبیلی «Gingerbread»

شش ماه بعد از رونمایی از نسخه ی 2.2 . کمپانی گوگل . نسخه ی «Gingerbread» را منتشر کرد. این نسخه برای اولین بار بر روی پلتفرم های شرکت سامسونگ نصب شد و  شرکت سامسونگ گوشی نکسوس اس « Galaxy S » را با اندروید 2.3 منتشر کرد که طرفداران بسیاری پیدا کرد . اندروید 2.3 در واقع بروزرسانی هایی جزئی را انجام داده بود و تغییر بزرگ و آنچنانی در این سیستم عامل به چشم نمی خورد.

اما این تغییرات کوچک باعث ایجاد تفاوت های اساسی در این نسخه شد و بیشترین تغییرات ظاهری را در این سیستم عامل میتوان مشاهده کرد . تغییر در ظاهر ویجت ها . در خانه ی اصلی .تغییر رنگ اجزای رابط کاربری و استفاده از رنگ سبز خوشرنگ . تغییر رنگ در نوار وضعیت و همه ی این موارد به علاوه موارد دیگر نیز باعث جذابیت بیشتر این پلتفرم شده بود و علاوه بر ظاهری زیبا باعث کاهش دادن مصرف باتری نیز شد.

 

تاریخچه ی اندروید

 

ارتقا دادن قابلیت کپی / چسباندن

 از دیگر ویژگی های اندروید 2.3 بود که در این نسخه کمپانی گوگل سعی کرده بود مشکل کپی پیست را که کاربر را محدود به انتخاب کل متن و یا محتوای خاصی می کرد رفع نماید و در این نسخه این مشکل برطرف شده  و قابلیت انتخاب کلمه به کلمه و راحتی انجام عملیات کپی پیست ارائه شد.

ارتقا دادن صفحه کلید « تاریخچه سیستم عامل آندروید »

ارتقا دادن صفحه کلید نیز از دیگر تغییرات اعمال شده بود. طراحی و آرایش و ترکیب رنگ ها در این صفحه کلید به طور کلی عوض شده بود . ارتقا دادن و بهبودن قابلیت چند لمسی نیز از دیگر ویژگیهای این نسخه بود. چند لمسی به مصرف کننده یا کاربر این امکان را می دهد که همزمان با لمس دو یا چند مکان از صفحه نمایش استفاده کند.

پشتیبانی از دوربین مکالمه تصویری

کمپانی گوگل بر روی سرویس گوگل تاک « Google Talk تا سال 2010 کار کرد تا توانست قابلیت چت ویدیویی « Video chat » را به آن بیفزاید و این سرویس نیز از این قابلیت بهره ببرد از این رو در نسخه ی اندروید 2.3 «Gingerbread»  این قابلیت گنجانده شد و این سیستم عامل می تواند از دوربین های چندگانه پشتیبانی کند.

پشتیبانی از NFC

یک قابلیت ویژه برای توسعه دهندگان در نسخه ی «Gingerbread» گنجانده شده بود و آن هم پشتیبانی از ان اف سی « NFC » بود. NFC در واقع کوته شده و مخفف عبارت « Near Field Communication » به معنی اتصالات میدان نزدیک می باشد. به این معنی که اگر دو دستگاه در مجاورت همدیگر قرار داشته باشند با استفاده از پد ان اف سی  می توانند با استفاده از فرکانس های رادیویی از این قابلیت استفاده کنند و به هم متصل شوند.

اندروید 3.0 یا شانه‌ عسل « Honeycomb »

 سیستم عامل محبوب اندروید برای اولین بار بر روی تبلت اجرا شد . یک سیستم عامل مختص تبلتها از سوی شرکت اندروید طراحی شد . کمپانی گوگل به منظور انتشار تبلت هایی باسیستم عامل اندروید به شرکت موتورولا . یار قدیمی اندروید 2.0  رجوع کرد و آنها با همکاری هم. توانستند دیوایسی از خانواده ی نکسوس با قابلیت های بی نظیر اندروید 3.0 « android 3.0 » به نام تبلت Xoom  منتشر کنند.برخی از قابلیت‌های شانه عسل یا Honeycomb عبارتند از:

جایگزینی تم رنگی آبی به جای سبز

در این نسخه « android 3.0 » تغییراتی در رنگ بندی اعمال شده بود . رنگ سبز همیشگی اندروید دیگر مثل همیشه خودنمایی نمی کرد و رنگ ابی زیبایی جایگزین آن شده بود.ویجت ساعت و ترکیب رنگ هایی که در این پلتفرم به کار گرفته شده بود از خانواده ی آبی بوند.

 

تاریخچه ی اندروید

تاریخچه سیستم عامل آندروید . باز طراحی صفحه خانگی

صفحه ی خانگی « home » دوباره طراحی شده بود و محل قرار گیری ویجت ها نیز عوض شده بود.تا قبل از این نسخه ویجت مورد نظر را باید از بین فهرستی آز آنها انتخاب می کرد اما در این نسخه  Honeycomb فضای متفاوتی را برای کاربر درنظر گرفته است و کاربر را قادر می سازد با انتخاب ویجت مورد نظر آن را در یک از صفحان آغازین جای دهد.

پشتیبانی از (system bar)              

 دکمه های فیزیکی صفحه ی خانگی . بازگشت و منو را حذف کرده و به جای آن از یک نوار سیستمی « System Bar » استفاده کرده است و دکمه های مجازی را در این نوار جای داده است و چون این کلیدها مجازی هستند انعطاف بیشتری در نمایش و عدم نمایش از خود نشان می دهند.

بهبود قابلیت چند وظیفه ای

قرار دادن دکمه ی مجازی برنامه های اخیر « Recent Apps » در پایین صفحه که با زدن آن فهرستی از برنامه های بازی که اخیرا مورد استفاده قرار گرفته اند را نمایش می دهد. اندروید 3.1  و 3.2 هر کدام با همان نام «Honeycomb» جهت اصلاح و رفع نواقص « android 3.0 »منتشر شدند و هر یک از این نسخه ها دارای قابلیت ها و برنامه های مهمی بودند که بیشتر برای تبلت ها بسیار حائز اهمیت بود.

نسخه 4.0 یا «Ice Cream Sandwich »

نسخه ی ساندویچ بستنی« android 4.0» برای اولین بار بر روی گوشی Galaxy Nexus  مشاهده شد. Ice Cream Sandwich بزرگترین تغییر اندروید در زمینه ی گوشی های هوشمند است.کمپانی گوگل در این نسخه از فونت جدیدی به نام Roboto استفاده کرده است.

کاربران از ویژگی های مختص اندروید پنجره ی اعلانات آن است که با وجود به روز رسانی های مکرر و پی در پی باز هم در این سیستم عامل خودنمایی می کند.پنجره ی اعلانات در این نسخه با تغییراتی همراه بوده است و آن هم قابلیت انتخاب اطلاع رسانی ها جهت پاک کردن در پنجره ی اعلانات است.

صفحه کلید در تاریخچه سیستم عامل آندروید

بهبود صفحه کلید و ارتقا دادن مکرر آن از زمان ارائه ی نسخه کیک کوچولوی اندروید با این سیستم عامل همراه بوده است. در واقع یکی از برترین تغییرات و به روز رسانی های اعمال شده در « android 4.0» به حساب می آید .تغییر در این صفحه کلید بصورت افزودن قابلیت غلط یاب و پیشرفت در ارائه دادن لغات پیشنهادی می باشد.

صفحه خانگی

صفحه خانگی «android 4.0» همان صفحه ی خانگی سیستم عامل نسخه ی Honeycomb است و همه ی ویژگیهای آن را دارد اما قابلیت جدیدی به آن اضافه شده است با استفاده از این قابلیت می توان برای ایجاد پوشه ی جدید استفاده کرد . به طوری که با کشیدن و رها کردن آیکونها بر روی هم می توان یک پوشه ی جدید ایجاد نمود.

 

« حتما بخوانید  آموزش کار با نرم افزار Conceiva Mezzmo ؛ راهنمای فعال سازی

تاریخچه ی اندروید

 

پشتیبانی از (Android Beam)

این قابلیت که در اندروید 4.0 به این سیستم عامل اضافه شد به کاربران اجازه ی انتقال اطلاعات را می دهد و به دو گوشی با این قابلیت اجازه می دهد تا داده ها را به راحتی به هم انتقال دهند.

 

تاریخچه ی اندروید

 

پشتیبانی از قفل تشخیص چهره

« android 4.0» قابلیت جذاب و جدیدی را افزود و آن امکان گذاشتن عکس و یاتصویر چهره به عنوان قفل صفحه می باشد. تا قبل از این نسخه قفل صفحه بصورت الگو و رمز عددی و یا نوشتاری ممکن بود . اما با ارائه ی ان نسخه امکان قفل بوسیله ی چهره را نیز. به این سیستم عامل افزود. این قابلیت با به کار بردن دوربین مکالمه تصویر و تشخیص چهره مالک گوشی از این طریق عمل می کند.

نسخه 4.1 آبنبات پاستیلی خوشمزه « Jelly Bean »

 در سال 2012 کمپانی گوگل از نسخه 4.1 سیستم عامل اندروید رو نمایی کرد این نسخه دارای قابلیت ها و امکانات  متعددی بود که بر روی تبلت  Nexus 7 ایسوس نصب شد و واقعا پرطرفدار و محبوب بود.

Google Now 

Google Now  یک ویژگی جدید و مهم که در« jelly bean »  معرفی شد .اما گوگل نو چیست! در واقع گوگل نو یک دستیار شخصی « قابلیت سرچ صوتی » یا یک منشی هوشمند است که در این نسخه معرفی شد و یک قابلیت برای جستجوگر گوگل اندروید است که از طریق رابط کاربری « زبان طبیعی » با شما ارتباط برقرار می کند و درخواست های شما را به یک سرویس دهنده ی وب انتقال می دهد و دستورات شما اجرا می شوند

.با این قابلیت شما می توانید به راحتی جستجوی صوتی با « Ok Google » را در صفحه ی اصلی شروع کنید این قابلیت در سال 2013 نیز به سیستم عامل ای او اس راه پیدا کرد. « jelly bean »   این امکان را فراهم کرد که حتی بدون اتصال به اینترنت نیز می توان از  قابلیت تبدیل گفتار به متن بهره برد اندروید 4.1 تجربه ی یک پلتفرم کامل را  به کاربران می دهد.

 

تاریخچه ی اندروید

 

توسعه ی بیشتر بخش اعلانات 

اندروید در بخش اعلانات بهترین عملکرد را داشته است . اما در این نسخه بخش اعلانات تقویت شده و کارایی بیشتری دارد.در این نسخه بخش اعلانات توسعه یافته و اطلاعات بیشتری را به کاربر می دهد  و به کاربر امکان کنترل بیشتر بر این بخش را می دهد .

 

تاریخچه ی اندروید

 

قابلیت تغییر اندازه برنامک ها

اندروید 3.1 برای اولین بار قابلیت تغییر اندازه ی برنامک یا ویجت را ارائه کرد اما این قابلیت در نسخه ی ابنبات ژله ای توسعه ی بیشتری پیدا کرد و کاربرد بیشتری پیدا کرد.کاربران می توانند با تغییر اندازه ی ویجت ها  فضای کمتری را به آنها اختصاص دهد. البته این قابلیت تنها برای ویجت ها قابل اجرا می باشد و کاربران قادر به تغییر اندازه ی آیکونها نیستند.

با افزودن یک ویجت به صفحه ای که در ان فضایی برای ویجت دیگری فراهم نیست اندازه کل ویجت ها کمی کوچکتر می شود که فضای کافی برای ویجت کنونی هم در ان صفحه ایجاد شود.

صفحه کلید با هوش مصنوعی

در هرنسخه از سیستم عامل با تغییراتی در صفحه کلید مجازی روبرو بوده ایم.در این نسخه صفحه کلیدی هوشمند تعبیه شده است . این صفحه کلید با قابلیت بهره بری از هوش مصنوعی قادر است که بعد از مدتی کلمات تایپ شده توسط کاربر را پیش بینی کند و آنها را در بالای صفحه  کلید در اختیار او قرار دهد و کاربر با ضربه بر روی کلمه ی مورد نظر  آن را در قسمت تایپ درج کند.

 

android 4.1

 

اندروید 4.2 همان ابنبات پاستیلی ولی با طعمی متفاوت

 کمپانی گوگل نسخه 4.2 سیستم عامل خود را همزمان با گوشی های هوشمند نکسوس4 و تبلت نکسوس10 عرضه کرد. این نسخه از اندروید شباهت زیادی به نسخه ی اندروید 4.1 دارد اما قابلیت ها و ویژگی هایی به آن افزوده شده است.

میراکست « Miracast  »در اندروید 4.2

میراکست یک تکنولوزی جدید است و یک روش انتقال فایلها از گوشی و تبلت به کامپیوتر یا لپ تاپ و برعکس بدون نیاز به سیم . این تکنولوژی برای اولین بار توسط شرکت Wi-Fi Alliance ارائه شد و حدود دو ماه بعد کمپانی پیشتاز گوگل  خبر به کار بردن این امکان را در نسخه ی اندروید 4.2 منتشر کرد.

این تکنولوژی امکان اشتراک گذاری را بین دو دیوایس که دارای این قابلیت هستند بدون نیاز به سیم یا هر کابلی ممکن می کند. هم چنین کاربران می توانند با اتصال گوشی یا تبلت به تلویزیون می توان بازیهای مورد علاقه ی خود را بر روی صفحه نمایشی بزرگتر اجرا کنند.

افزودن قابلیت « Swype » به صفحه کلید

صفحه کلیدهای مجهز به فن آوری Swype برای تایپ کلمه ای خاص انگشت خود را روی حرف اول کلمه می گذارند و بدون برداشتن انگشت از روی صفحه کیبورد . انگشت خود را به سمت دومین حرف می برند و به همین ترتیب ادامه می دهند تا کلمه بر روی صفحه درج شود.

در این روش سرعت تایپ بسیار بالا می رود. « jelly bean » با طعم لیمو  ژست های جدیدی  به صفحه کلید مجازی Swype اضافه کردند . در این صفحه کلید . کلمات مکمل بصورت اتوماتیک پیشنهاد می شوند.

 

ANDROID-4.1-KEYBOARD

 

پانوارما«Panorama  »

پانوراما « Panorama »  به معنی چشم انداز وسیع یا سراسر نما  نیز تعریف می شود.در نسخه ی جدید اندروید قابلیت Photo Sphere به اپلیکیشن دوربین اضافه شد. با این قابلیت کاربر می تواند بدون فاصله گرفتن از منظره ی مورد نظر عکسهایی با زاویه ی تا 360 درجه تهیه کند. و می تواند شرق تا غرب اطراف خود را در عکس پانوراما بگنجاند .

قابلیت استفاده ی چند کاربر از یک تبلت و قابلیت Daydream وامکان زوم کردن و بزرگ نمایی در هر قسمت از صفحه . دسترسی سریع به اپلیکیشن دوربین در حالت قفل بودن صفحه. امکان اضافه کردن ویجت ها و شخصی سازی صفحه ی خانگی و…از دیگر ویژگی های افزوده شده به اندروید 4.2 بودند.

 

تاریخچه ی اندروید

اندروید 4.3 آبنبات پاستیلی با ظاهری متفاوت

در ماه جولای سال 2013 نکسوس 7 به همراه نسخه ی جدید اندروید یعنی « android 4.3 » معرفی شد.اندروید 4.3 بیشتر به بهبود و بهینه سازی عملکرد سیستم عامل پرداخته بود و در رابط کاربری نیز چند ویژگی جدید اضافه کرده بود و در کل تغییراتی اساسی در سیستم عامل بوجود نیاورد.

مهم ترین و برجسته ترین قابلیت افزوده شده در اندروید 4.3 . پشتیبانی از چندین کاربر بود.

 

تاریخچه ی اندروید

 

پشتیبانی از « OpenGL ES 3.0 » 

بهبود بخشیدن بازیهای متنوع و مختلف  بر روی تبلت ها با به کار بردن پشتیبانی از استاندار گرافیکی « OpenGL ES 3.0 »  در سیستم عامل 4.3 از ویژگی های خاص این سیستم عامل بود.کمپانی گوگل در نسخه های مکرر اندرویدی همیشه پیشتاز دنیای تکنولوژی بوده است .

این بار هم این موتور نرم افزری را در سیستم عامل خود پشتیبانی کرد و تجربه ای متفاوت برای دوستداران  بازیهای متنوع را به ارمغان آورد.

 

پشتیبانی از پاکسازی کردن اطلاعات حافظه  « TRIM»

TRIM در واقع برای کنترل و مدیریت منابع حافظه به کار می رود.در حافظه ی فلش وقتی فایلی را حذف می کنید این فایل حذف نمی شود تنها در دسترس قرار نمی گیرد و در واقع به فایل حذف شده آدرس دهی نمی شود.

تا زمانی که فایل دیگری جایگزین نشود و در جای فایل حذف شده قرار نگیرد اطلاعات آن در حافظه باقی خواهد ماند.ولی TRIM قابلیتی است که این وضعیت را کنترل می کند و در مواقع یکه شما از دیوایس خود استفاده نمی کنید .

دیوایس شما شارژ کافی دارد ( 80% شارژ نیاز دارد.) TRIM شروع به پاکسازی و حذف واقعی اطلاعات حذف شده می کند و به این صورت کارایی و بازده دستگاه هوشمند شما را بالا می برد.

سایر قابلیت‌های «android  4.3» عبارتند از بلوتوث هوشمند برای استفاده بهینه‌تر از لوازم جانبی کم مصرف. پشتیبانی از صدای مجازی « Virtual Sorround » و شماره گیری هوشمند و …از دیگر ویژگی های افزوده شده به این نسخه بود.

اندروید 4.4 کیت‌کت

در سال 2013 یک نسخه ی کاملا جدید و متفاوت ارائه شد با نامی متفاوت « android 4.4» با نام کیت کت همراه با گوشی نکسوس5 عرضه شد نتیجه ی همکاری کمپانی گوگل و کارخانه ی بزرگ تولید کننده ی بیسکوئیت  منجر به عرضه ی نسخه ی جدید اندروید 4.4 به نام کیت کت شد.

« android 4.4» نسخه ی جدید سیستم عاملهای اندروید. بیشتر بر روی رابط کاربری تمرکز کرد و تحولات عظیمی را در رابط کاربری بوجود آورد. ازجمله تغییرات بارز آن تغییر رنگ آبی که آبنبات پاستیلی وجود داشت در این نسخه به رنگ سفید تغییر داده شد.

بزرگتر کردن آیکونها .ایجاد پس زمینه ای شفاف برای اطلاعا رسانی و اعلان ها . حذف اپ اس ام اس « SMS » و جایگزینی Hangouts برای دریافت و ارسال پیام کوتاه و  فونت معروف و دوست داشتنی اندروید

دوباره طراحی شد و ظاهری متفاوت و مدرن تر از قبل به خود گرفت منوی اپلیکیشن ها  تغییراتی اساسی کرده بود و  صفحه خانگی « HOME» و « Google Now »  با یکدیگر ترکیب شده و صفحه ای یکپارچه بوجود آورده است.

 

تاریخچه ی اندروید

 

اندروید 5 آبنبات چوبی « Lollipop »

در سال 2014  نسخه ی  آبنبات چوبی  معرفی و بعد از یک ماه همراه نکسوس و موتورولا روانه ی بازار شد. همزمان با معرفی «  android 5» . تلفن هوشمند نکسوس 5 موتورولا و تبلت نکسوس 9 اچ تی سی منتشر شدند. آبنبات چوبی تغییراتی اساسی و بارزی در سیستم عامل خود ایجاد کرد.

تغییر رابط کاربری . خلق طراحی متریال . تغییر در شکل و ظاهر دکمه های کنترلی و… از تغییرات ایجاد شده در این سیستم عامل بود.

طراحی جدید نوار اعلانات

تنظیمات سریع و نوار اطلاع رسانی از لحاظ ظاهری به کلی دستخوش تغیر شده اند. با کشیدن انگشت از بالای صفحه به پایین با نوار اعلانات روبرو خواهید شد و اگر همچنان بار دوم صفحه را به پایین تر بکشید در زیر نوار اعلانات تنظیمات سریع را می یابید .

رنگ این نوارها به رنگ طوسی و سبز خوش رنگی درآمده است  و رنگ پس زمینه ی اعلانات نیز به رنگ سفید تغییر یافته است.

باز طراحی منوی تنظیمات سریع

در منوی تنطیمات سریع . وای فای . بلوتوث. میزان روشنایی صفحه . موقعیت یاب و..قرار دارند اکنون برای فعال کردن بلوتوث یا وای فای باید علامت و ایکون وای فای یا بلوتوث یا برنامه ی مربوطه را لمس کنید .

تا برنامه ی مد نظر فعال شود و برای ورود به تنظیمات مختص آن برنامه می توانید روی نام نوشته شده ی آن که در زیر علامت مخصوص قرار دارد ضربه بزنید و وارد تنظیمات شوید.

تنظیم روشنایی صفحه و  قابلیت Adaptive Brightness

در منوی تنظیمات سریع . در بالای صفحه اسلایدری جهت تنظیم میزان روشنایی صفحه وجود دارد و از این طریق بدون رفتن به تنظیمات مورد نظر میزان روشنایی صفحه نمایش را تنظیم کند. روشنایی تطابقی « Adaptive Brightness » دیگر ویژگی اضافه شده در ابنبات چوبی است.

این قابلیت در واقع بطور اتوماتیک با توجه به نور محیط روشنایی گوشی را تنظیم می کند.

 

تاریخچه ی اندروید

 

صفحه قفل « Lockscreen »

از دیگر تغییرات عمده ی ایجاد شده در نسخه ی شیرین آبنبات چوبی صفحه قفل « Lockscreen » است در این نسخه وقتی صفحه ی گوشی قفل می شود ویجت ها قابل مشاهده نمی باشند . تنها ساعت و تاریخ در وسط صفحه مشاهده می شود. با کشدن صحه به سمت چپ و راست به اپلیکیشن شماره گیری و دوربین دسترسی پیدا کرد.

کیبورد جدید

صفحه کیبورد رنگ طوسی مایل به سبز زیبایی دارد و حروف روی آن نوشته شده است و دیگر حروف با احاطه شدن بوسیله ی کادرهای مربعی از هم جدا نشده اند و تایپ کردن با این کیبورد بسیار راحت و شیرین است.

تاریخچه سیستم عامل آندروید . رنگ منوی تنطیمات

منوی تنظیمات اندروید که همیشه به رنگ مشکی بود در این نسخه تبدیل به رنگ سفید شده است و نوشته ها به رنگ مشکی و ایکونها به رنگ سبزآبی و طوسی در آمده اند این تغییرات در ترکیب رنگها بسیار عالی و شیک تر از نسخه های قدیمی شده است.

Overview در « Lollipop »

برنامه های اخیرا اجرا شده « Recent apps » با فشردن این دکمه برنامه های باز در حال اجرا را بصورت پشت سرهم برا شما نمایش می دهد .در این نسخه نام Recent apps به  Overview تغییر نام داده است .

با کشیدن برنامه به چپ یا راست می توان برنامه های در حال اجرا را بست و همچنین در این نسخه یک ضربدر در گوشه ی بالای سمت راست تعبیه شده است که با لمس آن اپلیکیشن مربوطه بسته می شود.

 

تاریخچه ی اندروید

 

قابلیت Interruptions در تاریخچه سیستم عامل آندروید

این قابلیت در نسخه جدید اندروید «  android 5» افزوده شده است که از طریق فشردن دکمه ی تنظیم صدا منوی آن  بر بالای صفحه ی خانگی ظاهر می شود .

Power Saver

مصرف سریع و خالی شدن سریع انرژی ذخیره شده ی باتری از مواردی است که کاربران تلفن های هوشمند از آن رنج می برند Power Saver قابلیتی است که با فعال کردن آن می توان میزان مصرف را پایین آورد و ساعات بیشتری با اندروید باشید و این قابلیت را می توان هم بصورت خودکار و هم بصورت دستی فعال کرد .

این  امکان وجود دارد که در مواقعی که انرژی باتری کم است و میزان شارژ ان از حد خاصی پایین تر برود میتواند با فعال نمودن Power Saver نسبت به ذخیره ی انرژی اقدام کرد.

 

تاریخچه ی اندروید

 

اندروید 5.1 با همان نام محبوب  آبنبات چوبی « Lollipop »

در سال 2015 کمپانی گوگل نسخه ی جدیدی از اندروید را ارائه داد . اندروید 5.1 «android 5.1 » با همان نام آبنبات چوبی . در جهت رفع نواقص و مشکلات موجود در اندروید 5.0 « android 5» بود.

حالت سایلنت و افزودن قابلیت « Priority»

این قابلیت امکان تنظیم نمودن و شخصی سازی را برای کاربران فراهم میکند و کاربر را قادر به بی صدا کردن وحتی غیر فعال نمودن دریافت  نوتیفیکیشن ها می سازد . در اندروید 5.1  «android 5.1 » ابنبات چوبی یک ویژگی دیگر به این قابلیت افزود و آن « Priority » بود .

با انتخاب این گزینه تا شروع آلارم بعدی که قبلا در  گوشی خود ذخیره کرده اید . گوشی شما در این حالت می ماند.

 

Android

ترکیب پنجره اعلانات و تنظیمات سریع تاریخچه سیستم عامل آندروید

با کشیدن صفحه از بالا به پایین . تنظیمات سریع و پنجره اعلانات باز می شود . هم تنظیمات سریع و هم پنجره اعلانات با هم در یک صفحه قابل دسترسی می باشند . اعلانات ونوتیفیکیشن ها در پایین و تنظیمات سریع در بالای صفحه قرار می گیرند . جالب اینجاست که برای اطلاع از نوتیفیکیشن ها . می توانید وارد هیچ برنامه ای نشوید و با کشیدن نوتیفیکیشن مربوطه به پایین از محتوای آن آگاه شوید .

برای نمونه هنگام دریافت پیام از شبکه های اجتماعی« تلگرام . واتس آپ . لاین و …» لازم نیست حتما وارد برنامه ی مربوط شوید . با کشیدن اعلان مربوط به آن برنامه به سمت پایین. تا اندازه ای پیامها به نمایش در می آیند .

برای وارد شدن به تنظیمات هر کدام از بخشها  ( وای فای . بلوتوث و…) کافی است روی فلشی که در پایین ایکون مربوط به آنها در نظر گرفته شده است ضربه بزنید و آن را لمس کنید و به همین راحتی وارد تنظیمات مربوطه می شویم .

با وارد شدن به تنطیمات هر کدام  صفحه ای باز می شود که در پایین صفحه گزینه ی تنطیمات بیشتر « MORE SETTINGS»  جهت دسترسی به تنظیمات جزئی تر وجود دارد. در پایین پنجره ی اعلانات گزینه ای « پنجره ی کوچکی » برای بستن تمام اعلانات وجود دارد که با کشیدن آن به سمت راست اعلانات بطور موقت از صفحه پاک می شوند ولی در اپلیکیشن مورد نظر باقی می مانند.

 

تاریخچه ی اندروید

 

پین کردن صفحه « Screen Pinning »

پین کردن صفحه همانند قفل کودک عمل می کند و عبارت است از تمرکز بر روی یک اپلیکیشن  و عدم اجازه ی ورود به سایر بخش ها. این قابلیت هنگامی کاربرد دارد که میخواهید گوشی خود را دست دوستان  یا هر کس دیگری بدهید . با این قابلیت شما می توانید اجازه ی ورود به سایر برنامه ها را به کسی ندهید و تنها  قادر به ماندن در آن برنامه میباشند .

در منوی ستینگ  SETTINGS در بخش SECURITY   با  فعال کردن Screen Pinning می توانید برنامه ی مد نظر را پین کنید . هنگامی که این گزینه را فعال می کنید .بعد از باز کردن هر برنامه و ضربه زدن بر روی برنامه  های اخیراً باز شده در سمت چپ برنامه ای که در لیست برنامه های اخیراً باز شده . قرار دارد .

ایکونی را میبینید که با ضربه زدن بر روی آن برنامه ی مورد نظر پین می شود و دیگر کسی نمی تواند از آن برنامه خارج شده و وارد برنامه ی دیگری شود. جهت خارج شدن از این حالت و برگشت به صفحه ی قفل شده ی گوشی نیز باید گزینه ی برگشت و گزینه ی برنامه های اخیرا باز شده را با هم همزمان فشار دهید.

 

تاریخچه ی اندروید

 

پشتیبانی از دو سیم کارت « Supports two SIM cards»

سیستم عامل «android 5.1 » قابلیت پشتیبانی از تلفن های دو سیم کارته را دارد .البته این ویژگی بیشتر مورد تایید توسعه دهندگان و شرکتهای سازنده ی گوشی های هوشمند می باشد زیرا دیگر برای پشتیبانی سیستم عامل اندروید از گوشی ذو سیم کارته احتیاجی به اعمال تغییرات خاصی ندارند.

تاریخچه سیستم عامل آندروید . بهبود کیفیت صدای مکالمه

بهبود و ارتقا دادن کیفیت صدای مکالمات صوتی در اندروید 5.1 از جمله تغییرات بوجود آمده در این نسخه ی جدید اندروید بود.

اندروید 6 « Marshmallow » مارشمالو « نرمک »

نسخه نهایی « android 6» با نام شیرینی خمیری « Marshmallow » معرفی شد . Android Marshmallow نسخه ی جدید اندروید به بازار عرضه شد . این نسخه دارای قابلیت هایی است که این نسخه به عنوان نسخه ی پیش نمایش برای نکسوس  5 و6 و تبلت نکسوس 9 و نکسوس پلیر قابل دریافت و نصب است.

یک ویژگی بسیار عالی که به « android 6» اضافه شده است امکان کم و زیاد کردن صدای بخش‌های مختلف به صورت جداگانه است . اکنون با لمس دکمه ی هوم « HOME » و  فشردن کلید تنظیم صدا می توان  صدای مربوط به هر یک از بخش ها و اپلیکیشن ها کم یا زیاد کرد.

اضافه شدن قابلیت Doze در تاریخچه سیستم عامل آندروید

اندروید در این نسخه ی جدید خود « android 6» توانسته برنامه ای را طراحی کند که به وسیله ی آن گوشی تمام اپلیکیشن های غیر ضروری را می بندد و گوشی را به حالت اسلیپ « Sleep » می برد این قابلیت برای بهبود عمر باتری و کاهش میزان مصرف شارژ باتری بسیار موثر میباشد.

در اندروید برنامه های اجرا شده بعد از بسته شدن نیز در پس زمینه کار می کنند و به همین دلیل است که گوشی های اندرویدی مصرف باتری بیشتری دارند . برنامه ی Doze دقیقا وقتی که شما چند ساعت  از گوشی خود استفاده نمی کنید دست به کار می شود .

دستگاه را به حالت خواب عمیق فرو می برد وتنها اعلانات اولیه ی دستگاه مانند تماس ها و پیام رسانی می توانند دستگاه را از این حالت دربیاورند.

 

تاریخچه ی اندروید

 

Android PLay « تاریخچه سیستم عامل آندروید »

اندروید پلی با سرعت بسیار بیشتر برای کاربران طراحی شده است و برای خرید نیازی به وارد کردن همه  اطلاعات نیستید از اطلاعات قبلی شما می توان برای خرید استفاده کرد.

تاریخچه سیستم عامل آندروید ؛ Voice controls

کنترل صدا از دگیربرنامه هایی که در « android 6» به کلی تغییر کرده و البته به کلی ایرادات آن برطرف شده است. از جمله تغییرات اساسی آن می توان به افزودن این اپلیکیشن به سایر برنامه ها  توسط برنامه نویسان وتوسعه دهندگان اشاره کرد .

در این برنامه همه چیز بسیار سریعتر از قبل شده شما می توانید با گفتن ok google از صفحه ی اصلی به گوگل آمادگی برای انجام درخواستهای بعدی را بدهید . هر چه را که میخواهید به گوگل بگویید و او نیز درخواست شما را اجرا خواهد کرد.

RAM manager در تاریخچه سیستم عامل آندروید

یک قابلیت جدید است که به « android 6» یا همان شیرینی خامه ای اضافه شده است . این قابلیت مدیریت رم و حافظه ی گوشی را برعهده دارد . بسیار دقیق و مداوم رم را پاکسازی می کند.

 

تاریخچه ی اندروید

 

پورتت USB  از نوع C در سیستم عامل اندروید 6 « android 6» پشتیبانی می شود . هم چنین زمان بیشتری را گوشی را به حالت آماده به کار « Standby » نگه می دارد . در این سیستم عامل میزان مصرف باتری بسیار کاهش یافته ا ست . قابلیت حسگر اثر انگشت « fingerprint sensors» به جای رمز عددی « PIN» و الگو « PATTERN  »  را در این نسخه از اندروید خود ارائه کرد.

« security patch » اطلاعات امنیتی که هرچند هفته یک بار از سوی کمپانی گوگل اراده می شوند . این دیتا بیس ها به منظور افزایش امنیت بیشتر و از بین بردن ویروس ها می باشد . اندروید به عنوان یک سیستم عامل نقش بسزایی در تکمیل روند تکنولوژی موبایل و تبلت و ساعت های هوشمند و… داشته است و همیشه در ورود تازه های تکنولوژی به دنیای موبایل  پیشتاز بوده است.

اندروید . همان ربات سبز با مزه با طعم های شیرین و متفاوت که برایمان خاطره ساز شده . همچنان به دنبال برتر ماندن است . میزان استفاده ی کاربران از این سیستم عامل و تجربه ی خوشایند کاربران . نشان دهنده ی محبوبیت این سیستم عامل است.برای دیدن تاریخچه ی سیستم عامل ios . این صفحه را مطالعه بفرمایید.

 

Android

« تاریخچه سیستم عامل آندروید »

اندروید قرار است تا کجا پیشرفت کند و این ربات محبوب با نسخه های خوشمزه و شیرینش . در نسخه ی جدید با چه اقدام پیش بینی نشده ای کاربرانش را به هیجان آورد؟! برای تجربه ی این هیجانات منتطر نسخه ی جدید اندروید با طعمی متفاوت و خلق شده باشید…
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
برای مشاوره و خرید ؛ شروع کنید
سلام !  برای چت در واتساپ پشتیبانی را انتخاب کنید .