مشاوره و راهنمای خرید
09188888534_09188888546_09188888957

مقایسه ی تلویزیون 4k ، Ultra HD ؛ اولترا اچ دی یا فور کی

0 574
زمان مطالعه : 7 دقیقه

 تلویزیون فورکی چیست؟

مقایسه ی تلویزیون 4k ، Ultra HD ؛ اولترا اچ دی یا فور کی  ؛ سال های گذشته در بازار حرف، حرف نمایشگر های فول اچ ‌دی بود و با شهرت جهانی شان محبوبیت بسیار زیادی داشتند . اما یک سالی می شود که نقش این تلویزیون ها کم رنگ شده و تولید کنندگان نمایشگرهای تلویزیون، مانیتور، گوشی، دوربین و خیلی از محصولات دیگر را بر اساس صفحه نمایش فورکی تولید و روانه ی بازار می کنند . که نسبت به نمایشگر های دیگر بزرگتر و از کیفیت خیلی عالی هم برخوردارند.

کنرسیوم سینمای دیجیتال در امریکا نام این نمایشگر را فورکی گذاشت که به معنای چهار هزار پیکسل می باشد . این نمایشگر دارای اندازه ی خیلی بزرگتر نسبت به نمایشگر های دیگر است و رفته رفته استفاده از ان در تولید محصولات بیشتر می شود . شرکت هایی مانند سامسونگ و ال جی که هممیشه بهترین محصولات را تولید و روانه ی بازار می کنند شروع به تولید تلویزیون با این نمایشگر ها کرده اند . که در تولید ان ها بسیار موفق بوده اند.

 

نمایشگر فورکی

 

«تلویزیون 4k ، Ultra HD » هدف ساخت نمایشگر فورکی

یکی دو سال است که در هنگام خرید تلویزیون و خیلی از محصولات دیگر با نام 4K و Ultra HD برخورد می کنیم . تقریبا می توان گفت که این دو صفحه نمایش یکی هستند و فقط یک تفاوت جزئی با هم دارند . الترا اچ دی تصاویر را با 2160×3840 پیکسل و نسبت 16:9 به نمایش در می اورد اما فورکی تصاویر را با 2160×4096 پیکسل و نسبت 19:10 به نمایش می گذارد که تفاوت خیلی کمی با هم دارند . تا الان تلویزیون های اندکی، توسط این صفحه نمایش تولید شده اند که نسبت به تلویزیون های دیگر قیمت بیشتری دارند . به دلیل این که از چهار هزار پیکسل تشکیل شده است دارای اندازه ی بزرگتری هم هستند.

شرکت هایی هم چون نت فیلیکس، امازون، گوگل و یوتیوب که در زمینه ی پخش ویدیو فعالیت می کنند در این سال اخیر قابلیت پخش ویدیو بر اساس فورکی را برای کاربران به ارمغان اورده اند . البته شرکت یوتیوب شش سالی می شود که در پخش ویدیو هایش از این صفحه نمایش پشتیبانی می کند . در واقع صفحه نمایش فورکی به منظور استفاده در پروژکتورها ساخته شده است . سونی اولین تولید کننده ای است که در سال 2004 پروژکتورهای خود را بر اساس این نمایشگر تولید و روانه ی بازار کرد . شرکت سونی از سال 2004 شروع به عرضه‌ی پروژکتورهای سینمایی با کیفیت 4K  کرد که این پروژکتورهای رسماً در سال 2011 در سینماها استفاده شدند و نهایتاً در سال 2012 به خانه‌ها راه یافتند.

نمایشگر فورکی

 

نمایشگر « تلویزیون 4k ، Ultra HD » 

قبل از سال 2004 نمایشگر به کار رفته در سینماها از کیفیت خوبی برخوردار نبود و وقتی از نزدیک به تصاویر نگاه می کردی تعداد پیکسل ها به دلیل این که خیلی کم بودند به راحتی دیده می شدند . اما از این سال به بعد برای این که تصاویر واضح و با کیفیت عالی نمایش داده شود . سازمان استاندارد دیجیتال نمایشگر فورکی را تولید کرد که با تعداد زیاد پیکسل هایش تصاویر بسیار عالی را در سینماها به نمایش می گذاشت .  بسیاری از تلویزیون های الجی از این امکان بهره برده اند. تلویزیون ال جی الترا اچ دی از کیفیت تصویر خوب و ایده الی برخوردار است .

اواتار فیلمی است که طبق افسانه های کهن روایت شده است و محبوبیت بسیار زیادی در بین مردن دارد . این فیلم در سینماهای سراسر جهان توسط نمایش گر فورکی پخش شد . و با پخش این فیلم توسط این صفحه نمایش خواهان نمایشگر فورکی بسشتر شد . سازندگان زیادی شروع به تولید محصولاتشان بر اساس این نمایشگر کردند.

بزرگترین و کوچک ترین تلویزیون تولید شده بر اساس نمایشگر فورکی

سامسونگ،ال جی و سونی از جمله بهترین تولید کنندگان تلویزیون هستند که در این سال اخیر شروع به تولید جدید ترین تلویزیون هایشان بر اساس صفحه نمایش فورکی کرده اند . اندازه ی این تلویزیون ها خیلی بزرگ یعنی 84 و 85 اینچ هستند که قیمت خیلی بالایی هم دارند . شرکت وستینگ‌ هاوس یکی دیگر از تولید کننده گان تلویزیون های فورکی می باشد و بزرگترین تلویزیون فورکی که 110 اینچی دارد را تولید کرده است . تلویزیون های فورکی از پردازنده ی بسیار قدرتمند چهار هسته ای پشتیبانی می کنند . که سرعت بسیار زیادی در نمایان کردن تصاویر به ان بخشیده است.

کوچک ترین تلویزیونی که تا حالا بر اساس نمایش گر فورکی تولید شده است دارای 58 اینچ می باشد . در سال 2012 به صورت رسمی از طرف انجمن لوازم الکترونیکی استفاده از این نمایشگر اعلام شد و بعد از ان کم کم تولید کنندگان در ساخت محصولاتشان از نمایشگر 4K  مخفف 4K Ultra HD استفاده کردند . تعداد پیکسل های نمایشگر فورکی چهار برابر نمایشگر های فول اچ دی می باشد . که تصاویر واضح را با تمامی جزئیات برای شما به نمایش در می اورد هم چنین تصاویر طبیعی تر خود را نمایان می کنند.

« حتما بخوانید  تفاوت پنل TN ، IPS و VA در تلویزیون چیست ؟ بررسی

نمایشگر فورکی

 

از دور تلویزیون را نگاه کن !

از دور تلویزیون را نگاه کن این جمله ای است که از کودکی با ان بزرگ شده ایم و هزاران بار برایمان تکرار شده است . این جمله که اطرافیانمان به ما گفته اند درست بوده چون نزدیک بودن از تلویزیون علاوه بر این که چشمانمان را ضعیف می کنند باعث می شوند تصاویر خیلی خوبی را هم نبینیم . باید وقتی با نمایشگر فورکی به دیدن تصاویر می پردازیم فاصله ی ما از تلویزیون یک و نیم متر باشد . اگر نمایشگر تلویزیونمان بزرگ باشد باید این فاصله را به دو و سه متر برسانیم تا تصاویر را به صورت کلی مشاهده کنیم .

کابل HDMI 2.0 یکی از بهترین و پر سرعت ترین کابل های ساخته شده می باشد که با وصل شدن به تلویزیون فورکی تصاویر را با سرعت 60 فریم بر ثانیه ارسال و دریافت می کند و دیدن بهترین تصاویر با سرعت بالا برایتان به ارمغان می اورد . این صفحه نمایش ها علاوه بر این که از نظر پیکسلی چهار برابر نمایشگر های فول اچ دی هستند از نظر حجم هم از چهار برابر حجم بیشتر برای ذخیره ی اطلاعات نسبت به فول اچ دی برخوردار هستند . شرکت هایی زیادی در تلاش هستند تا صفحه نمایش فورکی را ارتقا دهند و ان را به یکی از بهترین ها در دنیا تبدیل کنند.

محدودیت های تلویزیون های فورکی

تعداد کمی از سی دی ها و دی وی دی ها قابلیت پخش بر روی تلویزیون هایی با این نمایشگر را دارند . حتی شرکتی هم چون سونی که تمام سعی خود را کرده تا در محصولاتش از این صفحه نمایش بهره ببرد باز هم دیسک بلوری که توسط این شرکت تولید شده است نمی تواند از این نمایش گر پشتیبانی کند و قابلیت استفاده از ان را برای شما امکان پذیر  کند . البته تازه ترین پلیر هایی که روانه ی بازار شده اند می توانند تصاویر را بر روی صفحه نمایش فورکی به نمایش دراورند اما دارای قیمت خیلی زیادی هستند و هر کسی قادر به خریدن ان ها نیست . هم چنین کنسول بازی هایی مانند پلی استیشن و ایکس باکس هم از این نمایشگر پشتیبانی نمی کنند .

البته شما می توانید بر روی تلویزیون هایی با این صفحه نمایش بازی های مختلفی را انجام دهید که برای این کار باید کامپیوتر را از طریق کابل مخصوص به تلویزیون فورکی وصل کنید و به انجام دادن بازی مورد علاقه تان بپردازید . شرکت هایی مانند DirecTV و Comcast در تلاش هستند تا سرویس های زیادی را در تلویزیون هایی بر اساس نمایشگر فورکی بگنجاند اما در حال حاضر از کانال های زیادی پشتیبانی نمی کند . پخش ویدیو در نمایگر های فورکی بسیار هائز اهمیت است . ولی ویدیو هایی را که پخش می کند دارای حجم بسیار زیادی هستند و وقت خیلی زیادی می خواهند تا دانلود شوند .

« تلویزیون 4k ، Ultra HD » کیفیت در دوربین 

دوربیین های فیلم برداری از جمله محصولاتی هستند که بر اساس این صفحه نمایش تولید شده اند و از کیفیت خیلی عالی هم برخوردار هستند . شما با استفاده از ان می توانید تصاویر فورکی را ضبط کنید ولی باید برای دیدن ان ها از تلویزیون فورکی هم استفاده کنید . در نمایشگاه بین المللی CES که برگزار می شود هر ساله شاهد معرفی محصولات جدیدتری بر اساس این صفحه نمایش خواهیم بود . البته دسترسی به این صفحه نمایش ها الان در ایران خیلی کم است . اما در اینده شاهد وجود باور نکردنی ان ها در هر خانه ای می شویم.

تلویزیون فورکی

 

در حال حاضر این صفحه نمایش ها زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرند . اما در اینده ای نزدیک تمامی تولید کنندگان تلویزیون هایشان را بر اساس ان تولید می کنند . بخش بزرگی از بازار جهان را به تسخیر خود در می اورند . البته احتمال دارد دارد در اینده ای نزدیگ قیمت ان ها هم تا حد زیادی پایین بیاید .

به دلیل وجود پیکسل های فراوانی که دارد تصاویر را با وضوح خیلی بالا به نمایش می گذارد . در ساخت گوشی، لپ تاب، کامپیوتر و … هم مورد استفاده قرار می گیرد . اگر دو تلویزیون فول اچ دی و فورکی را کنار هم بگذاریم دذر تلویزیون هایی با اینچ بزرگ تفاوت ان ها را کم و بیش می بینیم . اما در تلویزیزیون های کم اینچ تفاوت ان ها با چشم دیده نمی شود.

     مزایای صفحه نمایش فورکی

  • زیبایی فوق العاده در نمایش دادن تصاویر . حجم بالا در ذخیره سازی اطلاعات . دیدن تمامی جزئیات . پیکسل های فراوان

     معایب نمایشگر فورکی

  • دسترسی محدود به سی دی و دی وی دی . دسترسی محدود به کانال ها . قیمت بالا
امیدواریم از خواندن متن « مقایسه ی تلویزیون 4k ، Ultra HD ؛ اولترا اچ دی یا فور کی » لذت برده باشید . پاسخ گوی شما هستیم لطفا در قسمت نظرات ، سوالات و نظرات خود را بنویسید .

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
برای مشاوره و خرید ؛ شروع کنید
سلام !  برای چت در واتساپ پشتیبانی را انتخاب کنید .