مشاوره و راهنمای خرید
09188888534_09188888546_09188888957

راهنمای خرید تلویزیون و بررسی نکات مهم در خرید

0 116
زمان مطالعه : 18 دقیقه

کاملترین راهنمای خرید تلویزیون

راهنمای خرید تلویزیون جدید ، وقتی برای خرید تلویزیون وارد مغازه ای می شوید و از فروشنده در مورد تلویزیون سوال میپرسید جواب دادن آن در یک سری عدد و رقم و اصطلاحات نا آشنا خلاصه می شود ، که برای مشتریان عادی قابل لمس نیست و حتی گمان می کنند که هرچه اعداد بالاتر باشد ، کیفیت تصاویر نیز بالاتر می رود و تلویزیون بهتری خریده اند ، اما در واقع چنین نیست .هنگام خرید ، ابتدا با خواندن کاتالوگ آن شروع می کنید. مسلماً دیدن اعداد و ارقام مختلف باعث سردرگمی بیشتری می شود و در اکثر مواقع این اعداد فریبنده هستند و شاید به خاطر پر کردن کاتالوگ درج شده باشند و در تعیین کیفیت نهایی محصول تاثیری ندارند ؛ برای نمونه کنتراست یا نرخ نوسازی تصاویر، که اکنون برای بازار گرمی ، بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرند . در حالی که تاثیر چندانی ندارند و تنها قیمت نهایی محصول را افزایش می دهند. برای نمونه؛ گفته می شود که تلویزیونهای ال ای دی بهتر از تلویزیونهای ال سی دی هستند ، در حالی که ال ای دی ها خود نوعی ال سی دی به شمار می روند  و یا گفته می شود که پلاسماها با نرخ نوسازی بیشتر ، کیفیت بهتری داشته و از مات شدن تصاویر جلوگیری می کند ، در حالی که پلاسماها اصلا مشکل ماتی تصاویر را ندارند تا بخواهند آن را برطرف کنند . این مقاله برای کسانی است که می خواهند خریدی آگاهانه داشته باشند.

سایز صفحه نمایش

اندازه نمایشگر

اندازه ی تلویزیون به فضای در دسترس بستگی دارد، اگر فضای کمی در اختیار دارید ، قطعاً تلویزیون بزرگ برای شما مناسب نخواهد بود و حتی دکوراسیون  اتاق را نیز بر هم می زند و شاید بر اثر برخورد با دیوار و یا وسایل دیگری که در مجاورت تلویزیون هستند ،سطح تلویزیون خراشیده شود. بعد از مکان در دسترس ، سلیقه میتواند در اندازه ی تلویزیون تاثیر گذار باشد ، سلیقه را میشود با اصرار یا با تعریف و تمجید دیگران عوض کرد اما مکان را نه.

اندازه ی تلویزیون بسیار مهمتر از بسیاری از مشخصات ، مانند نسبت کنتراست و یا نرخ نوسازی و امکانات جانبی تلویزیون مانند عینک سه بعدی و... است.

بنابراین در صورت امکان ،حداقل اندازه را ، 46 یا 55 اینچ در نظر بگیرید ، استفاده از تلویزیونهای بزرگ هیجان و حس خوبی را به کاربران منتقل میکند.توصیه می شود که تلویزیونهای بالاتر از 60 اینچ را برای پذیرایی های بزرگ انتخاب کنید و برای اتاق ها نیز می توانید از سایز 32 تا 42 ، بسته به اندازه ی اتاق انتخاب کنید ، دقت داشته باشید که اندازه ی نمایشگر بسیار مهم است و هنگام خرید این موضوع مهم را از خاطر نبرید . تلویزیونهای LCD و LED در سایزهای 26 تا 100 اینچ و تلویزیونهای پلاسما در سایزهای  42 تا 100 اینچ  وجود دارند ؛ هر چه تلویزیون شما بزرگتر باشد به این معنی است که کیفیت آن بالاتر است و صد درصد قیمت آن نیز بالاتر می رود ؛ البته در این مورد تلویزیونهای پلاسما قیمت کمتری از LCD ها دارند و می توانند مقرون به صرفه تر باشند.

برای محاسبه ی اندازه ی تلویزیون ، می توانید با ضرب نمودن فاصله ای که معمولاً نسبت به  تلویزیون دارید ، در عدد 0.535 اندازه ی مناسب تلویزیون را انتخاب کنید ؛ اندازه و سایز تلویزیون در این حالت نه آنقدر بزرگ است که کیفیت تصاویر را پایین بیاورد و نه آنقدر کوچک است که خط دید کسی را که روبروی تلویزیون نشسته ،پر نکند. بعضی از استانداردهای دیگر ضریب 0.84 و یا ضریب 0.625 را به عنوان معیاری برای بدست آوردن سایز مناسب تلویزیون ، معرفی نموده اند . استانداردهایی نیز وجود دارند که زاویه ی 30 درجه و یا 40 درجه را مناسبترین زاویه می دانند و بر اساس آن سایز تلویزیون و فاصله ی مناسب از تلویزیون را تعیین میکنند. استاندارد THX براساس معیارهایی ، رابطه ای بین سایز تلویزیون و فاصله ی مناسب از تلویزیون را این چنین تعریف کرده است ؛ بر اساس این استاندارد، اگر زاویه ی دید مناسب را 40 درجه در نظر بگیریم ، برای بدست آوردن سایز مناسب تلویزیون فاصله از تلویزیون را در ضریب 0.84 ضرب می کنیم تا سایز مناسب تلویزیون بدست آید . استاندارد SMTPE نیز ، زاویه ی مناسب را 30 د رجه اعلام کرده ،برای بدست آوردن سایز مناسب تلویزیون برای چنین زاویه ای باید فاصله از تلویزیون را در عدد 0.625 ضرب کنیم.

 البته روش های دیگری نیز برای اندازه گیری سایز مناسب تلویزیون وجود دارند که از جمله ی آنها می توان به این فرمول اشاره کرد ؛ بنابر دستورات نوشته شده در این فرمول، برای یافتن اندازه ی مناسب تلویزیون متناسب با محیط ، باید فاصله ی شما از تلویزیون ، 4 برابر قطر آن باشد برای مثال اگر قصد خرید تلویزیونی 60 اینچی را دارید ، باید فاصله ی شما از این تلویزیون 6 متر باشد.

 فاصله ی مشاهده مطلوب

کیفیت تصویر

مواردی نظیر نرخ نوسازی و بیشترین نور خروجی تلویزیونها ، در کیفیت تصاویر نقشی ندارند لازم به ذکر است که ، کیفیت با افزایش شدت رنگ و نویز کم و … تعیین نمی شود.

کیفیت تصویر در تلویزیونهای مختلف و برندهای مختلف و حتی در مدلهای مختلف یک برند متفاوت است و هر کدام کیفیت متفاوتی دارند . هر چه تلویزیون تصاویر را واقعی تر و بیشتر شبیه تصویر اصلی نشان دهد ، کیفیت تصویر بهتری دارد.در واقع کیفیت تصویر با توجه به عوامل گوناگونی اهمیت پیدا می کند ، یکی از آن عوامل کنتراست است و دیگری وسعت و شدت رنگ است . البته عوامل محیطی هم مثل روشنایی و نور اتاقی که تلویزیون را در آن قرار میدهید، بر کیفیت تصویر تاثیر دارند . هم چنین تنظیمات نور و رنگ خود تلویزیون را هم نباید نادیده گرفت . ازعوامل مهم و تاثیر گذار در کیفیت تصاویر ، عمق و کیفیت رنگ سیاه است ، که اگر تلویزیون کنتراست بالایی داشته باشد ؛ رنگ سیاه را عمیقتر و با کیفیت تر نشان می دهد. شدت رنگ نیز از عوامل تاثیر گذار بر روی کیفیت تصاویر است ، شدت رنگ از کنتراست تاثیر می پذیرد و تحت تاثیر آن است ؛دقت بالا هم به همراه شدت رنگ از عوامل تاثیر گذار بر کیفیت تصاویر هستند.

تفاوت کیفیت پلاسما و ال ای دی

عوامل ذکرشده ، با هم و هماهنگ با هم می توانند در تولید کیفیت نهایی تصاویر دخیل باشند ؛  دقت رنگ و شدت رنگ نیز هماهنگ با هم در تعیین کیفیت تصاویر  نقش دارند ، وجود یکی از عومل موثر در کیفیت ،نشان دهنده ی برتری صفحه نمایش نمی باشد. دقت رنگ و شدت رنگ ، با هم و هماهنگ با هم ، کیفیت تلویزیون را بالا می برند. تلویزیونهای LED ، کیفیت تصاویر بالایی دارند که البته قیمت بالاتری نیز دارند ؛ اگر قیمت را از ملاکهای انتخابتان حذف کنید می توانند بهترین انتخاب باشند ولی از لحاظ اقتصادی خرید تلویزیونهای پلاسما  به صرفه تر است.

رزولوشن مناسب

هنگامی که می خواهید تلویزیونی را خریداری کنید ، حتماً به رزولوشن آن توجه کنید!!!

« این جمله ایست که همیشه و همه جا گفته شده است ، اما باید بدانیم که رزولوشن چیست و به چه عواملی بستگی دارد و چه تاثیری بر روی کیفیت تصویر دارد!»

رزولوشن تصاویر

تلویزیونهایی که دارای کیفیت اچ دی هستند ، با دو رزولوشن متفاوت در بازار عرضه می شوند ، تلوزیونهای اچی دی « HD » با  کیفیت 720p و 768×1366 پیکسل ، و فول اچ دی « FULL HD» با کیفیت1080p  و 1080 × 1920 پیکسل ، میباشند. تلویزیونهای اولترا اچ دی « ULTRA HD» با رزولوشن 3840 × 2160 پیکسل ، کیفیت به مراتب بیشتر از انواع صفحه نمایش فول اچ دی را دارند و رزولوشن آن ، چهار برابر بیشتر از فول اچ دی می باشد ؛ هر چه رزولوشن بالاتر می رود ، تصویر واضح تر خواهد بود و توانایی بیشتری در به نمایش گذاشتن جزئیات دارد تلویزیونهای 4k نیز توانایی تبدیل انواع ویدیوها و فیلمهای اچ دی را به اولترا اچ دی دارند.

کیفیت اچ دی و فول اچ دی

پخش تصاویر

در تلویزیونهای آنالوگ تعداد شبکه های ارائه شده از سوس صدا و سیما کم است و تنها قابلیت تله تکست را پشتیبانی می کند.

برای پخش تصاویر درست شده از طریق سیگنالهای تلویزیون ، به وسیله ای برای تبدیل سیگنالهای دریافتی به سیگنالهای قابل نمایش بر روی صفحه نمایش تلویزیون ، نیاز است. این وسیله تیونر نامیده می شود؛ تیونرها انواع مختلفی دارند ،تیونرهای آنالوگ و تیونرهای دیجیتالی ، که خود به چند دسته تقسیم می شوند. در تلویزیونهای آنالوگ ، سیگنالها با استفاده از آنتن به تلویزیون می رسند و تصاویر با کمک آنتن بر روی صفحه نمایش ظاهر می شوند. در تلویزیونهای آنالوگ ، سیگنالهای آنالوگ با استفاده از فرستنده های زمینی به آنتن تلویزیون می رسند ، در این نوع تلویزیونها تعداد شبکه های ارائه شده از سوی صدا وسیما کم است و قابلیت پشتیبانی شده در این نوع سیستم ، تله تکست می باشد. اما در سیستم دیجیتال و با استفاده از گیرنده های دی وی بی ، سیگنالهای تلویزیونی یه بیت های  اطلاعاتی ( صفر و یک ) تبدیل می شوند وسپس بوسیله های فرستنده های دیجیتالی به تلویزیون انتقال می گردند.

تلویزیونهایی که قابلیت « DVB-T» را دارند ، کیفیت بالاتری دارند و شبکه های بیشتری را هم پشتیبانی می کنند.

در بعضی از انواع صفحات نمایش پلاسما و انواع ال سی دی ها که اخیراً تولید شده اند، گیرنده های دیجیتالی DVB-T  گنجانده شده است ، اما در انواع صفحه نمایش و تلویزیونهای قدیمی تر ، برای بهره بردن از چنین امکانی باید گیرنده ی مبدل دیجیتال بصورت جداگانه برای تلویزیون خریداری شود. بهتر است که این قابلیت« DVB-T» در خود تلویزیون گنجانده شود ، چون کیفیت بالاتری از انواع دستگاه های گیرنده ی دیجیتال دارند ، که بصورت جداگانه خریداری می شوند ، سیستم های دیجیتال علاوه بر کیفیت بالاتر تصاویر و صدا ، قادر به پخش شبکه های بیشتری نیز هستند.

زاویه ی دید چیست؟ نحوه ی یافتن زاویه ی دید مناسب

زاویه ی دید چیست و چرا باید به آن توجه کرد! تلویزیونهای بزرگی که در پذیرایی و نشیمن گذاشته می شوند به این منظور خریداری می شوند که علاوه بر زیبایی و طراحی فوق العاده ای که دارند همه ی اعضایی که در آن مکان نشسته اند از تماشای آن لذت ببرند بدون اینکه کیفیت تصاویر پایین بیاید ، هنگامی که روبروی تلویزیون نشسته اید مطمئناً زاویه ی دید خوبی دارید و نمایشگر نیز بهترین کیفیت تصاویر را دارد ؛ اما هنگامی را تصور کنید که نسبت به محور اصلی روبروی تلویزیون زاویه داشته باشید ، آن وقت است که کیفیت تصاویر و زاویه ی دید اهمیت پیدا می کند.

زاویه ی دید در تلویزیون

هنگام خرید برای اینکه تنها به مشخصاتی که در شناسنامه ی محصول نوشته شده اکتفا نکنید ، پیشنهاد می شود که اول روبروی تلویزیون بایستید و با دقت به کیفیت تصاویر و شدت و میزان رنگ ها توجه کنید و سپس چند قدم به طرف چپ یا راست حرکت کنید ، با حرکت شما و قدم برداشتن شما زاویه ی دید شما تغییر می کند ، لذا دقت کنید که با برداشتن چند قدم و چه مقدار مسافت ، با تغییر رنگ و تغییر کیفیت مواجه می شوید ، هر چه تعداد قدم های برداشته شده بیشتر باشد و تغییر رنگ کمتر ، به این مفهوم است که تلویزیون زاویه ی دید بیشتری دارد.

بیش از ۱۷۰ درجه زاویه دید

زاویه ی دید بیش از 170 درجه

امروزه برای انواع صفحه نمایشها ، تلویزیونها ، تبلت ها و انواع تلفنها و… زاویه ی دید اهمیت ویژه ای پیدا کرده است ، زاویه ی دید در واقع به معنی حداکثر زاویه نسبت به نمایشگر است ، بدون آنکه کیفیت تصاویرپایین بیاید . زاویه ی دید 170 تا 178 درجه برای نمایشگرها مطلوب است؛ در صورتی که زاویه ی دید کم باشد شما با کمترین زاویه هم نسبت به تلویزیون بنشینید ، باز هم تصاویر بی کیفیت و تاری را می بینید ؛ البته لازم به ذکر است که خرید هر نوع صفحه نمایش با هر زاویه ی دیدی باز هم هنگامی که تقریباً موازی با خود تلویزیون هستید ، کیفیت را پایین می آورد هر چند زاویه ی دید نسبت به تلویزیون بیشتر باشد با افت کیفیت تصاویر مواجه می شویم، پنلهای او ال ای دی هم در زاویه ی دید کم دچار افت روشنایی و تغییر رنگ می شوند ؛ بنابراین زاویه ی دید تنها ملاک انتخابتان نباشد.

کنتراست

از ترفندهای سازندگان تلویزیون ، جهت جلب توجه بیشتر و در نتیجه فروش بیشتر ، بازی با اعداد و ارقام است ، می دانید که اعداد هر چه بزرگتر باشند ، بیشتر جلب توجه می کنند ؛ نسبت کنتراست ، نامی آشنا در بازار تلویزیون که همه آن را می شناسند ، نسبت کنتراست چنان سیری صعودی را طی کرده است که روز به روز اعداد  بزرگتری در مقابل آن درج می شود ؛ طبیعی است که مردم و خریداران با دیدن این اعداد باور نکردنی هیجان زده شوند و برای خرید چنین نمایشگرهایی درنگ نمی کنند.

نست کنتراست ، به معنی نسبت بین روشن ترین بخش سفید و تاریک ترین بخش سیاه در یک تصویر است .با افزایش نسبت کنتراست، تفاوت بین قسمت های تیره و روشن تصویر نیز ، بیشتر می شود و کیفیت تصاویر نیز بالا می رود. اما امروزه به جای کنتراست واقعی ، از کنتراست داینامیک استفاده می کنند و عدد مربوط به کنتراست داینامیک را در مقابل کنتراست واقعی درج می کنند، کنتراست داینامیک که اصلاً روشی صحیح و قابل قبول نیست ، عبارت است از روشنایی یک تصویر کاملاً سفید به یک تصویر کاملاً سیاه . برای پی بردن به کنتراست تلویزیونها ونمایشگرها لطفاً موضوع کنتراست هم را مطالعه کنید.

نسبت-کنتراست

نسبت کنتراست مطلوب برای صفحه نمایش موبایل حداقل 500 و برای صفحه نمایشهای تلویزیون ال ای دی و ال سی دی 1500 و برای پلاسما 4000 توصیه می شود؛ او ال ای دی ها میزان کنتراست بالاتری دارند.

برای پی بردن به کنتراست  واقعی تلویزیونها ، به توانایی  تولید رنگ مشکی در انواع نمایشگرهای انتخابی که پیش رو دارید ، توجه کنید و هر کدام که رنگ مشکی عمیق تر و با کیفیت تری را تولید کرد ، طبیعتاً کنتراست بهتری نیز خواهد داشت. از این رو انواع نمایشگرهای پلاسما در نشان دادن رنگ مشکی توانایی زیادی دارند و کنتراست بهتری نسبت به انواع LCD ها دارند . استفاده از تلویزیونهایی که دارای صفحه نمایش مات باشند برای مکانهای بزرگ مناسبتر است ، تا انعکاس تصاویر را تا  حد زیادی کاهش دهند ، صفحه نمایش های براق  که به آنها « Glossy » گفته می شود در تولید رنگ سیاه عملکرد مناسبتری دارند.

refresh rate

 نرخ نوسازی یا سرعت تعویض فریم از دیگر ملاکهای مهم در خرید تلویزیون است . هرچه میزان عددی این مولفه بیشتر باشد ، توانایی تلویزیون در نمایش دادن سریع تصاویر متحرک و پشت سر هم بیشتر می شود. سرعت تعویض فریم در هنگام نمایش دادن تصاویر سریع و پشت سر هم ، اهمیتش بیشتر می شود و پایین بودن این سرعت ، باعث تار نشان دادن تصاویر می شود. نرخ نوسازی بر حسب هرتز بیان می شود « HZ » و اعداد 120 و 240 و 600 فریم بر ثانیه را شامل می شود.

سرعت تعویض فریم

رفرش ریت در واقع بر اساس واحد هرتز اندازه گیری می شود و تعداد فریم هایی که در یک ثانیه نمایشگر می تواند نمایش دهد را بیان می کند ، اگر نمایشگری دارای سرعت تعویض فریم 600 هرتز باشد ، به این معنی است که این نمایشگر برای نمایش دادن یک ویدیوی 60 فریم در ثانیه ای ، در هر ثانیه 10 بار تغییر می کند . تا چند سال گذشته ، مانیتورها از سرعت 60 فریم بر ثانیه بهره می بردند و دارای یک پنل 60 هرتزی بودند و توانایی نمایش دادن 60 تصویر را در یک ثانیه داشتند . اکنون مانیتورهایی با نرخ نوسازی 120 و 144 هرتز تولید می شوند که در حالت عادی نشان دهنده ی حرکتی روان و ماتی کمتر تصاویر است.

نمایشگرها بطور معمول دارای نرخ نوسازی 50 یا 60 هرتز هستند ، اما سازندگان نمایشگرهایی با نرخ نوسازی 120 یا 144 هرتز را نیز تولید کرده اند .

برای آشنایی بیشتر با رفرش ریت ، ابتدا باید فریم و چگونگی نمایش پشت سر فریم ها و تشکیل ویدیو را بصورت مختصر مرور کنیم ؛ سپس به بررسی رفرش ریت بپردازیم. فریم ، یک تصویر است و با نمایش دادن پشت سر فریم ها ، فیلم ساخته می شود، هر فیلم سرعت خاصی دارد که به سرعت فیلم در یک بازه ی زمانی فریم ریت می گویند، یعنی تعداد فریم در هر ثانیه را فریم ریت می گویند. وقتی فریم ها یا تصاویر پشت سر هم به نمایش در می آیند ، فیلم را زنده و پویا جلوه می دهند. این سرعت که به سرعت فیلم برداری نیز معروف است ، دارای اندازه های متفاوتی است و حداقل سرعت لازم برای اینکه فیلم طبیعی به نظر بیاید، 24 فریم بر ثانیه است ؛ یعنی در یک ثانیه ، 24 فریم ذخیره و فیلم برداری می شود و حداکثر سرعت نیز در فیلم ها و ویدیوها 60 فریم بر ثانیه می باشد .

 

« حتما بخوانید  نحوه ریست فکتوری تلویزیون شارپ ؛ بازگشت به تنظیمات کارخانه
آنچه که در این مبحث مهم است تنها نرخ نوسازی نمایشگر نیست ، بلکه نرخ نوسازی فیلم و ویدیو نیز اهمیت دارد؛ اگر سرعت فیلم از سرعت نمایشگر کمتر باشد ، نمایشگر تصاویر را در یک ثانیه چندبار تکرار می کند.

 

رفرش-ریت

 

تصاویر ویدیویی ، دارای حداکثر سرعت 60 فریم در ثانیه هستند یعنی به ازاری هر 17 میلی ثانیه ، یک فریم جدید روی صفحه نمایش ظاهر می شود.

هنگامی یک فیلم ویدیوی برروی صفحه نمایش پخش می شود، برای اینکه تصاویر واضح و با کیفیت باشند باید با سرعت فریم های ویدیو هماهنگ باشد؛ اگر زمان پاسخگویی بیشتر از سرعت فریم ویدیو باعث تار شدن تصاویر می گردد ، برای اینکه صفحه نمایش تصاویر را تار نشان ندهد باید زمان پاسخگویی آن از 17 میلی ثانیه کمتر باشد . با توجه به تحقیقات صورت گرفته تلویزیونها دارای زمان پاسخگویی بیشتر از30 میلی ثانیه هستند و این  در حالی است ، که سازندگان عددی بسیار کمتر را بر روی مشخصات تلویزیون درج می کنند که واقعی نمی باشد.

 

تجهیزات جانبی

پیشنهاد می شود که تلویزیون مورد نظر شما دارای حداقل 3 ورودی از نوع HDMI و دو یا یک ورودی از نوع USB و یک ورودی از نوع AVI باشد.

از موارد مهم دیگری که هنگام خرید تلویزیون نباید از آنها بی اعتنا رد شد ،تعداد پورتها و نوع آنهاست که در هنگام استفاده از تلویزیون برای مصارف مختلف ، لازم و ضروری میباشند .تلویزیونهایی که در بازار موجود هستند ، هر کدام دارای تعدا زیادی پورتهای ورودی و خروجی هستند ، که امکان برقراری ارتباط با سایر وسایل جانبی را برایتان فراهم می کنند ، DVD پلیرها ، کنسول های بازی ، سیستم های صوتی و فلش و …از جمله دستگاه های جانبی برای تلویزیونها هستند که به کمک پورتهای ارتباطی می توان آنها را به تلویزیون متصل کرد . نوع پورتهای ارتباطی ( پورت اچ دی ام ای ، پورت یو اس بی و…) ،  پشتیبانی تلویزیون ، از دستگاه های مختلف و با کیفیت های متفاوت را تعیین می کند ؛ در واقع بسته به اینکه تلویزیون شما دارای چه نوع پورت و با چه کیفیتی است ، می توانید با سایر وسایل و امکانات جانبی ارتباط برقرار کنید و از امکانات متنوع دیگر در کنار تلویزیون لذت ببرید.

کابل اچ دی ام ای

HDMI

اگر تلویزیون شما دارای پورتهای ارتباطی از انوع مختلف و تعداد کافی باشد، شما می توانید با استفاده از این پورتها انواع دستگاه های قدیمی وجدید را با کیفیت های مختلف به تلویزیون خود متصل کنید. یکی از پورتهای پرکاربرد که جهت اتصال وسایل مختلف به کار می رود کابل HDMI است که امکان اتصال انواع دستگاه ها ی دیجیتال و دستگاه های صوتی و تصویری مختلف و کنسولهای بازی  و تبلت و رایانه و… را برای شما فراهم می کند.

پورت USB

پورت USB نیز جهت اتصال فلش و هاردیسک به کار می رود ، وجود این پورت لازم است اما تعداد زیاد آن لازم و ضروری نیست،همچنین از طریق این پورت میتوان تلفن و تبلت و … را شارژ کرد، بنابراین هنگام خرید به این نکات هم توجه بفرمایید.

پورت یو اس بی

پلاسما یا LCD

سوالی که ممکن است برای همه ی خریداران تلویزیونهای دیجیتال پیش بیاید در مرحله ی اول این است که پلاسما یا ال سی دی !؟ کدام یک بهتر است و کیفیت بهتری دارد و کدامشان قیمت مناسبتری دارند ! در ادامه می توانید تفاوت پلاسما و انواع ال سی دی ها را بخوانید و نظری قطعی در مورد خرید آنها بدهید.

ال سی دی و پلاسما!

تلویزیونهای پلاسما در نمایش دادن رنگهای سیاه کیفیت بالاتری دارند، تلویزیونهای ال سی دی نیز در نمایش دادن رنگهای سفید و روشن ، از کیفیت بالاتری برخوردارند.

تلویزیونهای ال سی دی  در نمایش دادن رنگهای تیره و مخصوصاً رنگ سیاه مشکل دارند و رنگ سیاه بی کیفیتی را ارائه می دهند ، می دانید که تکنولوژی به کار رفته در ال سی دی ها به این شیوه است که نور پس زمینه همیشه وجود دارد و تنها با مات شدن کریستالهای مایع ، نور عبور داده نمی شود (نور در پس زمینه وجود دارد ، فقط به پیکسلها نمی رسد ) که امکان مسدود کردن نور بصورت صددرصد ممکن نیست و نور تا اندازه ای منتشر می شود و به پیکسلها می رسد. اما در پلاسما هر پیکسل ، رنگ مختص به خودش را تولید می کند و برای ایجاد رنگ مشکی ، کافی است که پیکسل مربوطه خاموش شود ، تا رنگ مشکی ظاهر گردد. همچنین عمق تصویر نیز در پلاسما بیشتر است ،و تصاویر در صفحه نمایش های پلاسما عمیق تر هستند و حالت سه بعدی دارند ، اما در ال سی دی ها تصاویر تخت دیده می شوند.

نسبت-کنتراست-در-تلویزیون-های-پلاسما-و-ال-سی-دی

روشنایی تصویر

روشنایی تلویزیونهای ال سی دی بیشتر از پلاسما ست؛ در ال سی دی ها از یک منبع نور در پس زمینه  استفاده می شود. اما در پلاسما پیکسلها نور مورد نیاز خود را تولید می کنند، به همین دلیل در فضای باز و در مکانی که نور زیادی وجود دارد ،پلاسما توصیه نمی شود ، برای محیط های پرنور ، ال سی دی ها انتخاب درست تری هستند چرا که توانایی کنترل میزان نور را با توجه به شرایط روشنایی محیط دارند. نوع صفحه نمایش هم در میزان روشنایی تاثیرگذار خواهد بود ؛ به این صورت که یک صفحه نمایش مات پلاسما بهتر از صفحه نمایش براق ال سی دی عمل می کند.

روشنایی-تصاویر-در-پلاسما-و-ال-سی-دی

Burn – In

برای رفع این مشکل سازندگان قابلیتی به نام Anti- Burn را در تلویزیونهای پلاسما گنجانده اند که این مشکل را حل کرده است.

  Burn – In ، پدید ه ایست که در پلاسماها مشهود است که بر اثر آن ، چنانچه تصویر به مدت طولانی نشان داده شود ، سایه ی آن بر روی صفحه نمایش تا مدتی باقی می ماند. از جمله مشکلاتی که در صفحه نمایش های پلاسما وجود دارد ، پدیده ی Burn – In است ، به این ترتیب که اگر تصویر ثابتی در تلویزیون نمایش داده شود و به مدتی طولانی نمایش داده شود ، سایه این تصویر برای مدتی بر روی تصاویر بعدی نیز می ماند. مثلاً هنگامی که شماره تلفن های تبلیغاتی ، که مدت زمانی بر روی صفحه نمایش می مانند و بعد از آن تصویر دیگر ی را نمایش می دهند ، این مشکل را دارند و تا مدتی سایه ی این تصویر باقی می ماند ، البته این مشکل در پلاسماهای جدیدی که اخیراً تولید شده اند به کمترین حد رسیده است.

سرعت تعویض فریم

گفتیم که سرعت تعویض فریم ، به تعداد تصاویری که تلویزیون در مدت یک ثانیه می تواند نشان دهد ، گفته می شود.  . توجه داشته باشید که بالاترین میزان نرخ انطباق در اکثر تلویزیونها 120 و 240 هرتز است و اعداد بالاتر زیاد واقعی نیستند. بالا بودن سرعت تعویض فریم در تلویزیونها ، به این دلیل است که مانع از ایجاد پدیده ی تاری در حرکت شود. از آنجاییکه تلویزیونهای پلاسما چنینی مشکلی ندارند ؛ بنابراین ، بالا بردن سرعت تعویض فریم  در پلاسما هیچ ضرورتی ندارد . اما در مورد ال سی دی ها قضیه کاملا متفاوت است ، صفحه نمایش های ال سی دی به هنگام نمایش دادن تصاویر متحرک ، مشکل تاری در حرکت را دارند و برای رفع این مشکل ، سرعت تعویض فریم را افزایش دادند و اکنون تلویزیونهایی با رفرش ریت HZ 120 و HZ240 ساخته شده اند تا از ایجاد چنین مشکلی جلوگیری کنند.

تاری در حرکت

امکان استفاده در ارتفاع

می دانید که در هواپیما ها همیشه از ال سی دی ها استفاده می شود و به ندرت از صفحه نمای شهای پلاسما استفاده می گردد؛ دلیلش این است که ارتفاع زیاد در نحوه ی کار و کیفیت تصاویر ال سی دی ها مشکلی بوجو نمی آورند؛ اما پلاسماها در ارتفاع بالا که فشار هوا کم می شود ، نویز در تلویزیونهای پلاسما دیده می شود که زیاد جالب نیست.

زاویه ی دید

در نمایشگرهای ال سی دی زاویه ی دید نیز اهمیت دارد ، هر چه از زاویه ی 90 درجه به سمت طرفین ( کمتر از 90 و بیشتر از 90 درجه) حرکت کنیم ، کیفیت تصاویر پایین می آید ، بهترین زاویه ی دید در انواع ال سی دی ها ، زاویه ی دی 178 درجه می باشد ولی خوشبختانه در صفحه نمایش پلاسما زاویه ی دید مطرح نیست و با تغییر زاویه ی دید ، تغییری در کیفیت تصاویر ایجاد نمی شود.

مصرف انرژی

میزان مصرف انرژی
از لحاظ مصرف انرژی ال سی دی ها کم مصرف تر هستند ؛ اما اختلاف مصرف انرژی در پلاسما و ال سی دی ها حداقل است و تفاوت زیادی بین آنها وجود ندارد ، ال سی دی ها بیشترین انرژی خود را برای روشن کردن نور پس زمینه مصرف می کنند که باید بصورت مداوم روشن باشد ، تلویزیونهای پلاسما در مواقعی که صفحه ی سیاه رانشان می دهند ، مصرف انرژی کمتری دارند. بطور کلی ال سی دی ها و ال ای دی ها میزان مصرف انرژی کمتری نسبت به تلویزیونهای پلاسما دارند.

جان کلام

  • قیمت پلاسما کمتر از انواع ال سی دی و ال ای دی است ، و با توجه به کیفیت بی نظیری که نمایشگر پلاسما دارد و قیمت پایینی که دارد ، برای بسیاری از افراد بهترین گزینه است.
  • تلویزیونهای LCD دارای روشنایی بیشتری نسبت به پنل های پلاسما هستند و در تولید رنگ روشن و سفید توانایی بیشتری دارند ، اما تلویزیونهای پلاسما نیز در تولید رنگ مشکی عملکرد بهتری داشته و رنگ مشکی تولید شده در پلاسما ها عمیق تر و با کیفیت تر نیز هست ؛ ال سی دی ها یک مشکل دارند و آن هم یکنواخت نبودن کیفیت نمایشگر در کل سطح تلویزیون است ، در حالی که پلاسما ها چنین مشکلی ندارند.
  •  ال سی دی ها ، با پاسخ سریع حرکت تصاویر مشکل دارند و مدتی طول می کشد تا فریم بعدی را جایگزین کنند؛در پلاسما همچین مشکلی وجود نداردو حرکات روان هستند.
  • طول عمر هرسه« ال سی دی و ال ای دی و پلاسما» برابر و شبیه هم بین سی هزار ساعت تا شصت هزار ساعت است ؛ البته در پلاسماهای مدل قدیم ، چنین نبود و پلاسما ها طول عمر کمتری داشتند ، اما پلاسماهای جدید طول عمر بیشتری دارند.
  • مقدار مصرف انرژی به این ترتیب است؛   پلاسما > ال سی دی > ال ای دی  است.بنابراین پلاسما مصرف انرژی برق زیاد دارد ، لازم به ذکر است که، این اختلاف مصرف انرژی در بین پلاسما و ال سی دی ، چندان زیاد نیست.
  • اگر تلویزیونی بزرگ مد نظرتان است پلاسما بهترین گزینه است و قیمت ان ارزانتر از ال سی دی هم سایز است . اگر قیمت برایتان مهم نیست حتما ال ای دی بخرید.
  • صفحه نمایش پلاسماها از شیشه است در حالی که صفحه نمایش ال سی دی از پلاستیک است در نتیجه پلاسما نسبت به ضربه ، از ال سی دی و ال ای دی مقاوم تر است .راهنمای خرید تلویزیون
    امیدواریم با خواندن این مطلب ، اطلاعات کافی در زمینه ی تلویزیون و خرید تلویزیون مناسب کسب کرده باشید. انتخاب با خودتان است که چه نوع تلویزیونی میخرید ؛ پلاسما یا ال ای دی ! اما ویژگیهای مهم تلویزیونها را نادیده نگیرید تا انتخاب درستی داشته باشید.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
برای مشاوره و خرید ؛ شروع کنید
سلام !  برای چت در واتساپ پشتیبانی را انتخاب کنید .