مشاوره و راهنمای خرید
09188888534_09188888546_09188888957

راهنمای خرید بهترین هدفون بی سیم و سیمی

0 76
زمان مطالعه : 11 دقیقه

قبل از هر چیزی، برای انتخاب یک هدفون مناسب باید فکر کنید که دقیقا چه می خواهید؟ از این هدفون کجاها می خواهید استفاده کنید؟ فقط در خانه، یا می خواهید همراه همیشگیتان باشد؟ با استفاده از این هدفون می خواهید صداهای پخش شده در کجا را بشنوید؟ موسیقی یا سینما خانگی یا موقع بازی کردن؟ به شما پیشنهاد می کنم ادامه این مطلب رو بخوانید تا خریدی آگاهانه داشته باشید.
هدفون در بازار و در بین کاربران با اسامی و نام های مختلفی خطاب می شود، کاربران این وسیله را با نام های هدست، هدفون، هندزفری و … می شناسند، این تعدد نام در دنیای بی کران اطلاعات و فناوری برای لوازم و محصولات دنیای فناوری مسئله ای عادی است. در انتخاب هدفون مواردی وجود دارند که باید به آنها توجه کرد. از مهمترین مواردی که در انتخاب هدفون تاثیر گذار هستند می توان به نوع اتصال، نحوه قرار گیری روی سر و گوش، کاربردی که ما ازش انتظار داریم، ارگونومی، اندازه ابعاد و وزن و جنس سر گوشی ها و نوع پوشش اشاره کرد. تا خرید باشه….وقت انتخاب و خرید.

راهنمای خرید هدفون

اتصال بی سیم و سیمی به چه معناست؟

نحوه اتصال و برقراری ارتباط headphone با وسیله پخش کننده ی صدا بسیار مهم است به بیانی دیگر headphone می تواند یا به وسیله ی سیم یا بدون سیم با پخش کننده ی موسیقی ارتباط برقرار کند، خواه این وسیله گوشی باشد، ایپاد باشد، خواه تبلت یا لپ تاپ باشد و… . در مواردی کاربران می خواهند که این هدفون را به وسیله مورد نظر از طریق سیم وصل کنند و به صدای مورد نظرشان گوش دهند، این نوع اتصال، به اتصال «سیمی» Wired معروف است. پورت روی این هدفون ها معمولاً، پورتUSB، جک mm 3.5 صدا، جک mm 6.3، رابط اپتیکال، جک mm2.5 صدا و ورودی RCA هستند. اما سه نوع اول بسیار پرکاربردترند؛ در بین این موارد جک mm 3.5 صدا انتخاب درستتری است .

نحوه اتصال در هدفون ها دارای دو نوع Wired و wireless است.

 

اما مواردی وجود دارد که کاربران از سیم های این دسته به علت شلوغ بازی و گره خوردن سیم ناراحت می شوند و به دسته ی دوم یعنی «بی سیم» wireless کوچ می کنند. ارتباط در این دسته از طریق بلوتوث، شبکه رادیویی و فناوری NFC امکان پذیر است. اگر نمی خواهید در هنگام گوش دادن به صدا درگیر باز کردن سیم های گره خورده از هم شوید، پیشنهاد ما به شما نوع اتصال بی سیم است. بهترین مورد استفاده از هدفون های بی سیم در حالتی است که فرد در محیطی خارج از فضای منزل می خواهد موسیقی گوش دهد یا در هنگام ورزش کردن و دویدن، در این حالتها سیم ها هیچ مزاحمتی برای استفاده کننده ایجاد نمی کنند. اما به خاطر فشرده سازی فایل ها در این مدل، مقداری از کیفیت صدا در هنگام پخش کم خواهد شد. عیب دیگری که به این نوع هدفون وارد است، استفاده از باتری است و اگر شارژ ذخیره شده در آن تمام شود، تا زمانی که شارژ مجدد صورت نگیرد امکان پخش صدا وجود ندارد.

 

هدفون ها در دو نوع سيمي و بي سيم موجودند.

«روگوشی یا توگوشی» ، کدوم بهتره؟

نحوه قرار گیری هدفون روی گوش متفاوت است و این به شما بستگی دارد که در هنگام استفاده از کدام نوع headphone حس بهتری دارید. نحوی قرار گیری می تواند رو گوشی، تو گوشی و دور گوشی باشد. کاربران با توجه به انتظاری که از هدفونشان دارند و وزن مورد نظر می توانند هر کدام را انتخاب نمایند این مورد کاملا سلیقه ای است.

 

مدل « تو گوشی » in ear را شاید همه حتی برای یک بار هم که شده استفاده کرده باشند، وزن این نوع از هدفون بسیار پایین است و نسبت به دو مدل دیگر کمترین میزان فاصله را با لاله ی گوش کاربر دارد. اگر عینکی هستید، کلاه می گذارید، گوشواره دارید یا موهایتان را مدل دار درست کرده اید نگران نباشید، این هدفون باعث مزاحمت در هیچکدام از موارد نمی شود.

مدل in ear  هیچ مزاحمتی برای زیورآلات روی گوشتان ایجاد نمی کند.

روی این هدفون دکمه ای طراحی شده است که می توانید به وسیله آن، تماسهای ورودیتان را پاسخ دهید یا اینکه برای گوشی موبایلتان فرمان صوتی بفرستید. عیبی که به این مدل وارد است، نداشتن محیط ایزوله می باشد که باعث می شود کاربر در هنگام استفاده از این هدفون صدای محیط اطراف را نیز بشنود و در محیط های شلوغ این ویژگی مشکل آفرین خواهد بود.
مدل «رو گوشی» on ear حد تعادل دو نوع دیگر است و وزن تقریبا متعادلی دارد، به راحتی روی گوش قرار می گیرد و به راحتی از روی گوش برداشته می شود.

هدفون های one ar قابلیت اتصال و ارتباط با دستگاههای زیادی را دارند.

 

طیف ساپورتی پخش کننده ها در این مدل بسیار زیاد است و می توان صوت دستگاه های با مدل پایین و یا مدل ها و سیستم های بسیار پیشرفته را با این نوع هدفون شنید. این مدل اگر مدت زمان کمی روی گوش بماند، گوش را گرم نمی کند و در صورتی که این زمان طولانی شود، باعث اذیت شدن گوش کاربر خواهد شد. اندازه مناسب این مدل این امکان را به کاربران می دهد تا همیشه هدفونشان را همراه داشته باشند و هر جا بروند همراهی به خوبی هدفون داشته باشند. مدل روگوشی قسمتی عمده از گوش را فرا می گیرد و این سبب می شود صدا ورودی از اطراف بسیار کم باشد و می توان گفت تا حدی ایزوله است، اما باز هم صدای محیط در این مدل شنیده می شود و صدای صوت پخش شده نیز توسط اطرافیان شنیده خواهد شد.

مدل over ear  از هدفون ها این قابلیت را دارند محیطی کاملا ایزوله را فراهم آورند.

سومین نوع هدفون، هدفون «دور گوشی» over ear است. با پوشش کامل گوش باعث می شود محیطی صد درصد ایزوله به وجود آید، به نحوی که نه از محیط صدایی شنیده شود و نه صوت پخش شده در محیط پخش شود. مدل دور گوشی به علت اندازه تقریبا بزرگ در خانه مورد استفاده قرار می گیرد، اما جدیدا با ورود مدل های زیبا در خارج از منزل نیز استفاده می شوند. این مدل برای کاربردهای حرفه ای مناسب است. در این مدل تنها از اندازه نسبتا بزرگ و وزن بیشتر نسبت به دو مدل دیگر و گرم کردن گوش در زمان کم می توان خورده گرفت.

 

نحوه قرار گیری هدفون روی گوش متفاوت است و این به شما بستگی دارد که در هنگام استفاده از کدام یک حس بهتری دارید . نحوی قرار گیری می تواند رو گوشی ، تو گوشی و دور گوشی باشد.

بسته یا باز بودن ، مسئله این است!

 

برای استفاده هدفون در مکان هایی که آلودگی صوتی موجود است هدفون بسته مناسب است.

 

دسته بندی دیگری که می توان برای هدفون ها قائل شد، بسته یا باز بودن هدفون هاست. این ویژگی در کیفیت صدایی که شنیده می شود، تاثیر دارد و با توجه به محیطی که در آن استفاده می شوند نیز باید انتخابی اصولی انجام گیرد. از نوع بسته ی هدفون می توان در تمامی محیط ها استفاده کرد، آرام و شلوغ. چون صدای محیط تا حد زیادی گرفته می شود و فقط در مواردی که صدای بلندی در محیط تولید شود، فرد می تواند صدای محیط را بشنود. این نوع هدفون برای استفاده در مکان های حرفه ای مناسب تر است و برای تدوین و خلق اثر صوتی و گوش فرا دادن به نوت های موسیقی مناسب ترین انتخاب است و هنگام استفاده حس خوبی را منتقل می کنند.

نحوه قرار گیری هدفون روی گوش متفاوت است و این به شما بستگی دارد که در هنگام استفاده از کدام یک حس بهتری دارید . نحوی قرار گیری می تواند رو گوشی ، تو گوشی و دور گوشی باشد.

کیفیت صدا در مدل بسته تغییر نخواهد کرد و حس بهتری ایجاد می کند.

اگر در محیط داخلی خانه یا هر جای دیگر که سکوت حکم فرماست یا حداقل، صدای کمتری شنیده می شود، نوع دیگر یعنی هدفون باز انتخاب بهتری است. چون این مدل کیفیت صدا را حفظ می کند و باعث می شود صدای بیرون کم تر شنیده شود و احساس بهتری در هنگام استفاده از این وسیله داشته باشید. اما اگر صدای محیط بسیار زیاد باشد و در محیط شلوغ از این وسیله استفاده می کنید این مدل مناسب نیست.

هدفون باز

از هدفونتان چه می خواهید؟

 

برای استفاده شخصی هدفون های عادی، برای کارهای تخصصی موسیقی، هدفون های استودیویی و برای voice هدفون های مکالمه ای گزینه های مناسبی هستند.

 

« حتما بخوانید  راهنمای خرید سشوار و بررسی ویژگی های یک سشوار خوب

با توجه به کاربردی که از هدفون انتظار داریم، هدفون ها در سه دسته عادی، استودیویی و مکالمه قرار می گیرند. اگر می خواهید از هدفون فقط برای مصرف شخصی استفاده کنید و نمی خواهید با این وسیله کارهای تخصصی انجام بدهید، از نوع عادی این هدفون ها تهیه کنید. اما اگر نه، از این هدفون ها برای کارهای تخصصی از قبیل ساخت و تدوین موسیقی و صداگذاری و … استفاده کنید باید نوع دیگر آن ها، یعنی استودیویی را تهیه کنید. برای ضبط صدا این نوع هدفون ها مناسبند و اگر ضبط صدا به صورت زنده باشد، نباید از میکروفن استفاده کرد و استفاده از این نوع هدفون ها پیشنهاد می شود، چون صدا، بازخوردی نخواهد داشت. برای این کار هدفون های کابلی مناسب ترین نوع هستند و صدای با کیفیت تری پخش می کنند، اما باید فاکتورهای دیگر نیز در نظر گرفته شوند و در صورت راحتی بیشتر با نوع بی سیم، این مدل ها نیز مناسبند. دسته سوم که هدفن برای مکالمه هم گفته می شوند همراه خود میکروفون دارند که به کاربران امکان می دهند به وسیله آن مکالمه کنند، صدای خود را ضبط کنند و یا توسط این مدل آموزش دهند. شما کاربران با توجه به کارایی که از هدفونتان انتظار دارید، می توانید هر کدام را تهیه کنید.

 

با توجه به کاربردی که از هدفون انتظار داریم ، هدفون ها در سه دسته عادی ، استودیویی و مکالمه قرار می گیرند .

پهنایی به وسعت صدا

از مشخصه های اصلی و اساسی هدفون، پهنای باند می باشد. برای نوشتن مقدار آن از دو عدد استفاده می شود، که کنار هم قرار می گیرند. این اعداد مشخص کننده حداقل و حداکثر فرکانس قابل پشتیبانی در هدفون است. مثلا اگر بخواهیم فرکانس شنوایی انسان را با این اعداد مشخص کنیم که از 20 هرتز تا 20 کیلو هرتز است، این چنین مشخص خواهد شد:

کسانی که می خواهند تمامی نت ها را بشنوند و ضعیف ترینشان را نیز از دست ندهد، لازم است هدفونی با وسعت فرکانسی بالا را انتخاب کنند.

 

از این رو می توان گفت فرکانس های کم و زیاد مناسب هستند یعنی هر چه محدوده بزرگ تر باشد، بهتر است و تمامی رنج صداها شنیده خواهد شد. در هدفون های حرفه ای حداکثر فرکانس بسیار بیشتر از محدوده شنوایی انسان است، که در مواردی تا 130 کیلو هرتز خواهد رسید، البته دلیل این موضوع این است که هدفون به کوچکترین جزئیات صدا هم توجه کند و تغییر یابد. این فرکانس های بالا بیشتر در موسیقی و آهنگ سازی کاربرد دارند تا تمامی اصوات تولید شده، شنیده شود. افرادی که از هدفون، کارهای حرفه ای را انتظار ندارند، لازم نیست محدوده تا این حد وسیع را انتخاب کنند.

هدفون از نگاه فیزیک

آمپدانس از نگاه فیزیک، میزان نسبت ولتاژ به جریان الکتریکی را در هر مدار آمپدانس یا مقاومت آن مدار می باشد. اما در headphone معنای آمپدانس میزان مقاومت سیم پیچ هدفون است. برای بالا بردن کیفیت صوت در هدفون تکنولوژی خاصی لازم است که هزینه بالایی نیز دارد، اما راه راحت تر و کم هزینه تر نیز وجود دارد، که به بالا بردن آمپدانس کمک می کند.

هر چه آمپدانس بالا تر باشد، صدای شفاف تری ایجاد می گردد.

 

در ساختار داخلی هدفون ها سیم پیچی وجود دارد که نیروی الکتریکی را به نیروی محرکه تبدیل می کند. این نیروی محرکه باعث حرکت دیافراگم headphone می شود و به صوت تبدیل می شود. هر چه نیروی محرکه وارده به هدفون بیشتر باشد، صدایی که تولید می شود از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود. پس با اضافه کردن تعداد دورهای سیم پیچ صدای شفاف تری تولید خواهد شد.
البته لازم به ذکر است که نباید تمامی هدفون های تولید شده آمپدانس بالایی داشته باشند، چون در این صورت باید پلیر با خروجی قوی داشته باشید، که این حالت بسیار پر هزینه خواهد بود و از طرفی دستگاه های در دسترس مانند گوشی، تا  محدوده خاصی از آمپدانس را پشتیبانی می کنند. در غیر این صورت صدای مطلوبی در هنگام گوش دادن، به گوشتان نخواهد رسید.

برای استفاده از هدفون با آمپدانس بالا به گوش های آموزش دیده و دستگاه پخش کننده ی با کیفیت نیاز است.

در حالتی هم اگر تمامی امکانات فراهم باشد، استفاده از این هدفون ها برای گوش افراد حرفه ای و آموزش دیده مناسب هستند. اگر می خواهید با headphone به گوشی، گوش کنید مناسب ترین آمپدانس 32 اهم است اما برای سایر دستگاه ها نیز تا 80 اهم مناسب است، چنانچه بالای 80 اهم خریداری نمایید، شاهد مقدار کمی افت صدا خواهید بود. از طرفی هم اگر آمپدانس بسیار پایین باشد صدا همراه با خش خش شنیده خواهد شد.

با توجه به کاربردی که از هدفون انتظار داریم ، هدفون ها در سه دسته عادی ، استودیویی و مکالمه قرار می گیرند .

 

رهایی از سر و صدا

 

در مدل تو گوشی این نویز گیر تا 80 % نویزها را می گیرد، در رو گوشی حذف نویز تا 30 % خواهد بود و در مدل دور گوشی در حالت باز 30 % است که در مدل بسته این عدد به 75% خواهد رسید.

 

از قابلیت های مفید هدفون ها، ویژگی Noise  Canceling می باشد. هدفون های دارای این ویژگی، این توانایی را دارند که صدای اضافی اطراف خود را حذف کنند. اگر در محیطی صدایی ایجاد شود، توسط نویز گیر این صدا گرفته می شود و اجازه نمی دهد که صدا به گوش کاربر برسد، یا از شدت آن به طرز قابل توجهی کاسته می شود. این نویز گیر در دو شکل فعال و غیر فعال می باشد. در روش غیر فعال ویژگی های مکانیکی هدفون تلاش می کند نویز را برطرف نماید و تاثیر منفی بر صدای پخش شده نخواهد داشت . در این حالت صدا به طور کامل قطع نخواهد شد و با شدت کمتر به گوش کاربر خواهد رسید.
نویز گیر فعال با استفاده از مدل های الکتریکی عمل خواهد کرد و صداهای ورودی را کاملا حذف می کند. اما در این حالت صداهای موجود در محیط باعث می شوند از کیفیت صدای هدفون کاسته شود و تاثیر این عمل به گوش کاربران عادی نیز خواهد رسید. در این مدل از نویز گیر برای کار کردن مدار الکتریکی لازم است .باتری جداگانه روی هدفون قرار گیرد و این باعث می شود شکل و قیافه هدفون  بزرگتر و سنگین تر شود.
برای استفاده از نویز گیر لازم نیست headphone از نوع خاصی باشد، چرا که در همه ی headphone ها قابل استفاده هستند، فقط لازم است میکروفون کنار آن تعبیه شود و این میکروفون امواج محیط را شناسایی می کند و موجی دقیقا برابر آن موج و رو به روی آن می فرستد و این عمل باعث خنثی کردن یا ضعیف کرد موج حمله کننده می شود.

با توجه به کاربردی که از هدفون انتظار داریم ، هدفون ها در سه دسته عادی ، استودیویی و مکالمه قرار می گیرند .

 

هدفون و میزان حساسیتش

حساسیت یا فشار صدا که واحد اندازی گیریش دسیبل است، در انتخاب headphone مناسب مهم است. کمترین میزان دسیبل در واقع db 0 است و بیشترین میزان این فاکتور، db 85  می باشد که میزان و قدرت صدای خروجی را معلوم می کند. البته اگر شما جزء کسانی هستید که می خواهید آهنگ را با صدای بلند گوش دهید، باید هدفونی با آمپدانس بالا خریداری نمایید، اما به نکته ای توجه کنید که اگر آمپدانس بسیار بالا باشد و نزدیک به 85، مدت زیادی نمی توانید از گوش هایتان استفاده کنید و بعد از مدتی صداها را کمتر می شنوید و گوشتان آسیب جدی خواهد دید. بهترین میزان حساسیت را بهتر است تجربی به دست آورید. هدفون را روی گوشتان بگذارید و روی بلندترین صدای ممکن تنظیم کنید، در این حالت باید وقتی اطرافیانتان با صدای بلند با شما حرف می زنند، صدایشان را بشنوید.

هدفون

بازی جنجالی برندها

برند headphone برای بسیاری از افراد مهمترین ویژگی قلمداد می شود. این افراد یا می خواهند فقط برند خاصی را داشته باشند بدونه هیچ دلیلی، یا قبلا از برند خاصی استفاده کرده اند و از کارایی آن رضایت داشته اند.

ویژگی های مورد نظرتان را قربانی برند معروف نکنید.

 

البته این نکته هم فراموش نشود که برخی از برندها، هدفون های فوق العاده ای تولید می کنند و در هنگام خرید آنها لازم نیست به برخی موارد توجه کرد، چون خود آنها را رعایت کرده اند. البته حتی در انتخاب برندهای مطرح نیز توصیه می شود دقت کنید، که آیا محصول مورد نظر پارامتر های درخواستی شما را دارد یا خیر.

با توجه به کاربردی که از هدفون انتظار داریم ، هدفون ها در سه دسته عادی ، استودیویی و مکالمه قرار می گیرند .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
برای مشاوره و خرید ؛ شروع کنید
سلام !  برای چت در واتساپ پشتیبانی را انتخاب کنید .